Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

mail delivery system

Anoniem
None
17 antwoorden
 • k krijg laatste tijd mailtjes van postmaster@hotmail.com waar dan dus een virus bij zit, bijlage3.eml ofzo, iemand hetzelfde probleem??

  laterzzzz
 • Dit zijn waarschijnlijk waarschuwingen van Hotmail dat hun viruscontrole een e-mail aan/van jou heeft onderschept met een virus erin.

  Grtz,
 • Is waarschijnlijk ook W32.Yaha.F@mm

  Hotmail herkent dit virus niet en laat het door.

  http://www.webwereld.nl/nieuws/11616.phtml
 • Of het is dat-andere-virus-waar-ik-even-de-naam-van-kwijt-ben
  Die spoofed adressen, waardoor het lijkt alsof die van die postmaster vandaan komt, maar dat blijkt in de werkelijkheid niet zo te zijn. Heb je de full header al bekeken?
 • [quote:8768817835="raketman"]Of het is dat-andere-virus-waar-ik-even-de-naam-van-kwijt-ben
  Die spoofed adressen, waardoor het lijkt alsof die van die postmaster vandaan komt, maar dat blijkt in de werkelijkheid niet zo te zijn. Heb je de full header al bekeken?[/quote:8768817835]

  Je bedoelt het Klez virus
 • [quote:6030a8f717="raketman"]Of het is dat-andere-virus-waar-ik-even-de-naam-van-kwijt-ben
  Die spoofed adressen, waardoor het lijkt alsof die van die postmaster vandaan komt, maar dat blijkt in de werkelijkheid niet zo te zijn. Heb je de full header al bekeken?[/quote:6030a8f717]
  Heeeeeeyyyyy, je hebt mijn avatar gejat :evil:
 • Misschien ontvang ik vergelijkbare mails. Heel vervelend een stuk of 50 al gehad. Wat mij verward is dat er soms fake emailadressen worden gebruikt, maar ook echte. Dan heeft blokkeren op de tekst achter '@' geen zin. Dat is wat ik normaliter doe. Verder ontvang ik mail-daemon e-mails dat ik een dergelijke mail zelf verstuurd zou hebben maar dat die niet is geaccepteerd. Tenminste ik kan zelf geen andere conclusie trekken. Tja, ik zou toch wel willen weten wie hier de grote schuldige is. Als ik dat zelf ben, dan vertrouw hotmail plotseling een stuk minder. Als iemande andermans e-mail adressen aan het misbruiken is, dan voel ik me plotseling een stuk onveiliger met mijn eigen e-mail adres. Want die van hccnet kan ik niet veranderen. En dat (tijdelijk) veranderen is nou net mijn enige beveiliging … En via hccnet heb ik dus helaas ook een aantal van dit soort rare mails ontvangen. Ze zijn al weg dus ik kan geen zaken meer controleren.

  Bij een kennis van mij kwam een hele agressieve versie binnen. Deze liet zich niet verwijderen. Als het bewuste bericht geselecteerd werd, dan moest er gelijk een bestand worden opgeslagen/geopend. Bij annuleren crashte het e-mail programma. Met een filter heb ik dat bericht in een aparte map geplaatst en vervolgens die map met inhoud opgeruimd.
 • Help! Ik heb net hetzelfde probleem. Ik ontvang sinds enkele maanden een massa gelijkaardige mails. Bijna elke dag, soms meerdere per dag. Gelukkig vindt mijn Norton Antivirus tot nu toe elke keer het virus in bijlage maar vroeg of laat zal dat wel eens foutlopen vrees ik. Ik raak er niet aan uit aan die mails. Ze komen inderdaad van mail delivery system, met telkens andere (soms ook dezelfde) emailadressen die ik niet ken. De meeste adressen bestaan niet. En die mailer-deamon heeft er ook iets mee te maken.
  Het vreemde is ook dat ik al enkele mails ontvangen heb van totaal onbekende personen die mij vragen om mijn systeem te scannen omdat ik hen een virus gezonden heb… Dus dat 'systeem' zendt ook virussen in mijn naam. Hoe kan dat? Ik weet echt niet wat ik moet doen.
  Help ons please?!
  Oja het gaat om het virus W32.Klez.E@mm
  En elke keer is het net hetzelfde virus.
  Alvast bedankt
 • De adressen die bij het Klez en Yaha virus als afzender vermeld staan kloppen niet. PUNT

  Grtz,
 • Da's fijn om te weten :( Ik krijg sinds gisteren dus ook steeds mailtjes met het Klez virus erin.
  Maar wat kunnen we er tegen doen?
 • Een virusscanner downloaden of kopen :evil:
  Kijk hier bv eens: http://www.wilders.org/free_tools.htm

  Grtz,
 • DUH!!!!!!!! Zo slim was ik zelf ook nog wel. :evil: :evil: :evil:

  Ik HEB dus een virusscanner, die het Klez virus er netjes uit haalt, maar dat voorkomt niet dat ik steeds die mailtjes KRIJG! Of neem Hans Vosman die inmiddels al [b:5eb438293a]50[/b:5eb438293a] van die mailtjes heeft gekregen…… Of vind jij het soms NIET irritant als je steeds mailtjes van onbekenden krijgt die een virus bevatten? Of dat jou emailadres gebruikt wordt om het virus te verspreiden, zonder dat je zelf ook maar besmet bent?

  Ik haal zelf voor de zekerheid mijn mailboxen steeds leeg nadat ik een mailtje gelezen en/of beantwoord heb. Als er geen 'FROM' adres gevonden wordt, kan het Klez virus zich een stuk minder makkelijk door emailen. Maarja, zie iedereen maar zo gek te krijgen dat ze hetzelfde doen. Dus voor mijzelf is het geen oplossing, want mijn adres kan nogsteeds misbruikt worden door dit virus zolang ik in de inbox van andere mensen blijf staan.
 • Natuurlijk is dat vervelend, maar als je nou iedereen die je kent die link met die gratis virusscanners stuurt, niet overal je e-mailadres achterlaat en zorgt dat jezelf goed beschermd bent, wat kun je dan nog meer doen.
  Alle virusschrijvers vragen of ze er ajb mee op willen houden?

  Grtz,
 • De mensen die ik email hebben al een virusscanner.
  Ik laat niet 'overal' mijn emailadres achter.

  Daarbij worden die mailtjes naar mijn oude emailadres gestuurd, en die gebruik ik al vanaf september 2001 niet meer aktief. Geen idee waar ze het vandaan halen. Als ik dat wist had ik geen probleem.
  Verder nog nuttige tips?
 • Als je dat e-mailadres toch niet meer gebruikt, haal je de mail toch niet meer op 8) Oh, en je mag mijn postings ook wel zonder die berg zout lezen hoor. Ik beweerde niet dat jij je e-mailadres overal liet slingeren.

  Grtz,
 • De mail wordt automatisch door mijn provider doorgestuurd naar mijn huidige emailadres.

  Ik schreef "overal" tussen haakjes, omdat ik mijn emailadres ooit wel eens ergens (b.v. op een forum als deze) heb neergezet, en dus niet kan beweren dat ik nooit ergens m'n emailadres achtergelaten heb. Maar het is dus ook niet zo dat ik met mijn emailadres loop te strooien of het pepernoten zijn. Ik ben erg zuinig op mijn emailadres. Niet alleen vanwege virussen, maar ook vanwege spam.
  Vandaar de haakjes dus. Er was geen beschuldiging naar jou bedoelt.
 • OK. No harm done. Ik heb er wel begrip voor dat je er chagrijnig van wordt als je elke keer die zooi binnenkrijgt :wink:
  Ik heb er gelukkig op mijn eigen e-mailadressen geen last meer van, maar op het hotmailadres dat ik gebruik voor allerlei online regsitraties en waarvandaan ik nooit mail verstuur krijg ik ze wel binnen. Rara?

  Grtz,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.