Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

waarom outlook express

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Er zou een verbod moeten komen op outlook express. 80% van de virussen maakt gebruik van outlook express
  en zijn idiote en onveilige mogelijkheden. Ik snap niet waarom er nog zoveel mensen zijn die outlook express blijven gebruiken na het zoveelste virus.
 • Omdat het standaard bij windows zit.
 • En je zou eventueel een virusscanner kunnen installeren… :lol:
 • Omdat prog makkelijk werkt en niet afhankelijk bent van reklame ed die je er gratis bij krijgt bij bv hotmail.

  hmm, vraagje hierop:

  Is Outlook uit het OfficeXp pakket ook zo onveilig als de standaard OutlookExpress?
  Duur pakket namelijk…(te duur)
 • Omdat het grootste deel van de computergebruikers te lui is om iets anders te gebruiken. Ik vind ook dat het programma verboden moet worden. Met alle bugs en lekken is een virusscanner niet genoeg (slechts een minderheid update zo'n ding voldoende) en ik heb de hoop al lang geleden opgegeven dat gebruikers nog op te voeden zijn voor wat betreft enkele elementaire veiligheidsregels.
 • Ik vind dat iedereen mag gebruiken wat ze willen. Er is geen enkel programma dat verboden zou moeten worden op de virussen en dat soort troep na.

  Ik gebruik zelf Outlook XP in combinatie met een Exchange server. Op die server draait ook nog eens Norton Antivirus corporate edition, dus ik weet wel dat ik voldoende beschermd ben. Als iedereen daar nou voor zorgt is er niks aan de hand en hoef je geen programma's te verbieden.
 • Mijn vriend zegt "waarom Windows".

  OE is trouwens zelf ook net een virus. Ik sloop het altijd uit een installatie; na het installeren van het eerste het beste service pack staat het er weer bij :evil:

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q256219
 • Als iedereen, ik noem maar wat, IncrediMail gaat gebruiken, waarop zullen de virusverspreiders zich dan richten, denk jij?
  Maar goed, geef het goede voorbeeld: http://home01.wxs.nl/~kleyn080/intropieter.html

  Grtz,
 • Als iemand mij een Incredimail-mailtje zou sturen, zou ie het retour krijgen. Dat is pas echt inbox-vervuiling.
 • [quote:58eb1ff63f="BrigitteW"]Als iemand mij een Incredimail-mailtje zou sturen, zou ie het retour krijgen. Dat is pas echt inbox-vervuiling.[/quote:58eb1ff63f]

  Clever, is je outbox tenminste ook vervuild :lol:

  Grtz,
 • Mijn punt is eigenlijk het volgende:

  Ten eerste de verspreiding van virussen gebeurd door gebruik making van de script functie's van outlook express waarmee standaard het HELE adres boek kan worden uitgelezen. Hierdoor neemt de verspreiding meteen een veelvoud van de hoeveelheid adressen in het adresboek aan.
  Gevolg hiervan is dat iedere besmette client het internet verkeer bij een provider met een enorme hoeveelheid vermenigvuldigd.

  Microsoft zou dit kunnen beveiligen zodat er niet zomaar een script gebuikt kan worden om meteen heel het adres boek uit te lezen. Nu komen ze met de meest idiote oplossing ooit, je kunt geen exe bestanden meer versturen. Dit is natuurlijk een lachertje want daar los je de problemen niet mee op.

  Maaja ik wilde eens kijken wat anderen hiervan dachten. Natuurlijk virussen zullen er altijd blijven, maar de hoeveelheid zal enorm verminderen wanneer er eens iets aan Outlook express gedaan zou worden. Alleen al een kleine fix op het adres boek zou voorkomen dat mailservers niet plat hoeven omdat ze de grote hoeveelheid niet aankunnen.
 • 10% van de auto-ongelukken gebeuren door personen die onder invloed van alchohol achter het stuur zitten, dat betekent dat 90% van de ongelukken gebeurt door mensen die nuchter zijn. Als ze die nou eens van de weg halen, verbeter je daarmee voor 90% de verkeersveiligheid :D . D8 het niet. OE is het grootste emailprogramma (in gebruikers), security en gebruiksgemak staan tegenover elkaar, als er een ander mailproggie is met dezelfde gebruiksgemak en optie, zal die het grootste worden waarna de virusschrijvers zich op dat programma concentreren. De gebruikers dienen gewoon bewust te worden van de gevaren en een goede virusscanner te draaien.
 • Thnx, had het niet mooier kunnen verwoorden.

  Grtz,
 • [quote:6ba2a93f7c]De gebruikers dienen gewoon bewust te worden van de gevaren en een goede virusscanner te draaien.[/quote:6ba2a93f7c]

  Ik denk dat de tijd wel heeft uitgewezen dat gebruikers zich daar nooit bewust van worden. Vrijwel het grootste gedeelte van de huidige virussen maken gebruik van het adres boek om zich te vermenigvuldigen I LOVE YOU, KOURNIKOVA, YAHA etc etc. Je kunt het ook niet van iedereen verwachten natuurlijk, sommige mensen zijn al blij als ze een mail kunnen versturen.

  [quote:6ba2a93f7c]10% van de auto-ongelukken gebeuren door personen die onder invloed van alchohol achter het stuur zitten, dat betekent dat 90% van de ongelukken gebeurt door mensen die nuchter zijn. Als ze die nou eens van de weg halen, verbeter je daarmee voor 90% de verkeersveiligheid . D8 het niet. [/quote:6ba2a93f7c]

  Voor het kunnen besturen van een auto heb je een "verplicht"rijbewijs nodig. Dit is niet het geval met computer gebruikers, maar wanneer niemand hen op de gevaren wijst zal er ook niemand achter kunnen komen.

  Mijn standpunt is dat de tijd heeft uitgewezen dat het geen oplossing is om te verwachten dat mensen de juiste maatregelen nemen tegen virussen. Je kunt het probleem wel negeren (hetgeen wat Microsoft doet) en gewoon doorgaan zoals het nu is, maar als je ziet wat het YAHA virus voor problemen heeft opgeleverd voor providers dan wordt het toch eens tijd dat er echt een gerichte oplossing gemaakt wordt.

  Ik wil er geen eindeloze discussie van maken, want voor een gedeelte ben ik het wel met je mening eens, maar reken wel dat de doorsnee computergebruiker totaal niet bewust is wat er allemaal kan gebeuren.
  Als je een mail programma zo gebruiksvriendelijk maakt en zoveel mogelijkheden geeft, dan vind ik dat je de gebruiker ook mag waarschuwen voor de gevaren, iets wat je maar heel weinig ziet.
  Maarja security through obscurity loopt tenslotte op alleen maar ellende uit.

  C ya
 • Hoe vaak moet je iemand waarschuwen, hoeveel gebruikers drukken op "Ja" bij de melding dat het worddocument wat ze willen openen (ontvangen van een vreemde via email) een macro bevat en schadelijk kan zijn ??? Ik ben blij dat het aantal gebruikers dat op "ja" klikt niet bij mij in de kost is… :wink:
 • 90% van de gebruikers lijdt aan de "dubbelklikziekte". Maakt niet uit of je de afzender niet kent, of het mailtje dat je ontvangt in het Engels is en of je helemaal niet om een bijlage hebt gevraagd, gewoon openen die bijlage. Patches worden nooit geïnstalleerd, Windows installaties zijn zo lek als een zeef en virusscanners worden nooit geupdate.

  Het absolute dieptepunt maakte ik een paar jaar terug mee. Iemand verstuurde Happy bewust naar zijn kennissen, want kenmerk van dat virus was dat je zo'n leuk vuurwerk op je scherm kreeg.
 • Deze methode dan maar?
  Laat M$ maar helemaal beslissen wat er op je computer moet staan: http://www.wilderssecurity.com/index.php?board=18;action=display;threadid=2098

  Grtz,
 • Ach, alles valt te kraken of te blokkeren, als je maar weet hoe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord