Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Hoe krijg ik toegang tot dit vreemde bestand op harddisk??

Anoniem
h4xX0r
10 antwoorden
 • Hallo allemaal, mijn pc spookt een beetje en ik heb c:\ en d:\ al geformateerd en opnieuw voorzien van winME en winXP. Toen ik mijn Ghost diskette gebruikte om backup terug te zetten zag ik uiteraard mijn partities met de daarbij behorende grootte en vrije ruimte. Tevens staat daarbij een naam met wat vreemde tekens met een grootte van 4 mb. Ik heb het idee dat dat een virus is en verklaard waarom een aantal zaken gewoon niet werken. JPG files bijv ene keer wel en andere keer niet weergeven, geluidskaart is niet te installeren. Foutmeldingen bij installatie programma's etc. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit vreemde "bestand" kan verwijderen??? Alvast bedankt. :(
 • hoe heten de bestanden?

  scan anders eens je pc online:
  housecall.antivirus.com

  t.
 • Het bestand heet (streepje,schoppen aas teken en een griekse P) Het staat ook niet op 1 van de partities maar los ergens op de harde schijf. Zou ik soms mijn hele schijf moeten formatteren??
 • Draai eerst even een scandisk. Soms krijg je zoiets bij fouten op de harde schijf. Een virusscan is natuurlijk ook helemaal geen slecht idee.
 • Hoi, bedankt voor je reactie.Scandisk is al uitgevoerd en ik heb een Norton anti virus 2002 (upgedate) al laten zoeken. Helaas beide zonder resultaat.
  Ik hoop echt dat iemand een oplossing weet.
 • Vanuit Dos kan je dit bestand vermoedelijk verwijderen.

  Hoe geraak je in dos? Ga naar www.bootdisk.com/ en zoek er een opstartdiskette (= bootdiskette) van Windows 98 (vermoedelijk gaat het ook wel met andere), download die en start je compu op met de diskette in je a-station. (ik heb het dus wel degelijk over een windows 89 en nièt over XP-opstartdiskette.

  Na het opstarten kom je op de prompt terecht: a:\

  Hierachter tijp je c:\ (dit in de veronderstelling dat jouw vreemd bestand op de c staat, anders voer jij de betreffende schijfletter in)

  Nu ga je met stapjes naar het bestand toe.

  Stel even dat het bestand staat op de c:\windows\system map,
  dan ga je ernaar toe door (nadt je op de c:\ terecht kwam):
  achter de c:\ intypen:
 • Bedankt voor je reactie. Deze optie had ik al geprobeerd. Helaas… Het bestand staat namelijk niet op een partitie maar er los van. Het staat naast mijn partities ergens op de harde schijf. Met format c of d of e kom ik er dus ook niet. Het lijkt wel een verborgen bestand op mijn harde schijf, zoals computerleveranciers nog weleens willen doen. Ik zal naar mijn mening een onder DOS werkend programmaatje moeten hebben waardoor mijn gehele harde schijf zichtbaar wordt, niet alleen op partitie maar ook op verborgen zaken die er staat vermeld.
  De vraag is: welk programma.
  Ik hoop dat er zowieso iets voor bestaat.
  Groeten Asmund
 • [quote:8385cb6cef="asmund"]Bedankt voor je reactie. Deze optie had ik al geprobeerd. Helaas… Het bestand staat namelijk niet op een partitie maar er los van. Het staat naast mijn partities ergens op de harde schijf. Met format c of d of e kom ik er dus ook niet. Het lijkt wel een verborgen bestand op mijn harde schijf, zoals computerleveranciers nog weleens willen doen. Ik zal naar mijn mening een onder DOS werkend programmaatje moeten hebben waardoor mijn gehele harde schijf zichtbaar wordt, niet alleen op partitie maar ook op verborgen zaken die er staat vermeld.
  De vraag is: welk programma.
  Ik hoop dat er zowieso iets voor bestaat.
  Groeten Asmund[/quote:8385cb6cef]helpt dosshel.exe niet?
  als je 't niet hebt, kan ik het je even mailen…

  Ik zou ook eens proberen met de zoekfunctie van windows of ie het bestand ergens kan vinden (en het dus ook ergens op een partitie of map plaatst), en of er ook snelkoppelingen naartoe zijn…
 • Dit kan toch geen virus zijn? Los van het feit dat het bestand 4 MB groot is, hetgeen nogal groot is voor een virus, voert Windows geen bestanden uit die op een niet Windows-geformatteerde partitie staan lijkt me. :-? Zou dat wel kunnen, dan zou jij er vermoedelijk ook wat makkelijker bij kunnen :-)
 • Als je het ECHT weg wilt hebben, dan moet je met fdisk ALLE partities verwijderen.

  Daarna herstarten en weer opnieuw aanmaken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.