Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

e-mail virus: engels sprkbrten TEMP. Hoe kom ik hiervan af??

Anoniem
Metallica
2 antwoorden
  • Ik krijg iedere keer een mailtje via mijn hotmail binnen met als onderwerp: Fwd: engels sprkbrten TEMP. (dus een doorgestuurd mailtje)


    Ik heb deze niet geopend omdat ik het zwaar vermoeden heb dat het een virus is. Dit mailtje krijg ik iedere keer van een vriendin van een goede vriendin van mij. En die persoon kent mij niet en heeft mij niet in haar adresboek staan. En dat is dus helemaal vreemd. Overigens krijgt die goede vriendin van mij + een goede vriend van mij ook steeds deze mailtjes binnen. En we verwijderen die mailtjes iedere keer als we ze binnen krijgen. Dat doen we dus alledrie. Maar iedere keer komen die mailtjes terug. Meestal krijg je er 2 per dag. En soms ook weleens mailtjes met screensavers erin als bijlage. Van die zogenaamde liefdeskaartjes ed.

    Weet iemand wat voor een virus/spam dit is? En weet iemand hoe ik er vanaf kom?
  • effe kijken hoor of ik het vriendin/vrienden verhaal helemaal goed heb begrepen. Maar die vriendin van een goede vriendin is dus de veroorzaker, het is een virus dat opzoek gaat in het systeem naar e-mail adressen en die hoeft niet perse in haar adres boek te staan. Ik had dit probleem ook en kreeg stukjes tekst opgestuurd uit e-mail berichten. Je hebt namelijk ook van die e-mail berichten die naar tientallen andere e-mail adressen worden gestuurd, via bijvoorbeeld een mailinglijst. Dus één bericht tikken en versturen naar tientallen andere mensen in één verzending. Staat jou adres daar ook bij dan ben je de l..
    Het maakt niet uit of die e-mails worden opgeslagen in haar adresboek/trashcan/inbox/outbox.
    :oops: Ik moet er wel effe bijvertellen dat dit gewoon een logische gedachte van mij is en ik geen security/computer expert ben. Maar volgens mij werkt het zo, maar er zijn hier altijd mensen die er meer verstand van hebben dus, wacht maar effe af. Mijn berichtje zal wel de grond in worden gedrukt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.