Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Norton systeemscan

Anoniem
None
25 antwoorden
 • Bij aankoop van mijn PC zat de Norton Antivirus software bijgeleverd. Geruime tijd kon ik de volledige systeemscan uitvoeren. Nu lukt dat plots niet meer. Als ik klik op 'nu scannen' klik, krijg ik het blauwe kadertje, waarna het na 1 seconde opnieuw verdwijnt. Onmogelijk om het systeem te scannen. (diskettes wil hij wel nog scannen) Is er iets fout aan de instellingen?
 • Doe eens een online virusscan bij www.housecall.nl. Een veel voorkomend virus (Klez) kan Norton uitschakelen.
 • Ook de online virusscan werkt niet. Je moet enkele minuten wachten maar hij begint niet te scannen. Ik heb nu wel al twee andere meldingen van Norton AntiVirus gekregen:
  Document c:\Documents and Settings\ _\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\OJZFY89D\xscan53[1].cab is nog steeds geïnfecteerd. Wilt u het bestand verwijderen? Als ik dan op 'Ja' klik gebeurt er niets want een tijdje nadien krijg ik de melding opnieuw. Ik vind dit document niet want alles in mijn Temporary Internet Files is verwijderd. Hetzelfde gebeurt met een andere melding: Document c:\windows\java\classes\xmldso.cab is nog steeds geïnfecteerd. Wilt u het bestand verwijderen?
  Het virus kan niet binnengeraakt zijn via email, want op deze computer gebruik ik nooit mijn email.
  Wat kan dit betekenen? Kan ik nog elders een online virusscan doen?
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
 • Probeer deze eens : http://www.pandasoftware.com/activescan/com/

  Of deze: http://security2.norton.com/ssc/home.asp?j=1&langid=us&venid=sym&plfid=23&pkj=ZMCTKTRENGLZOLUEAJL

  Suc6,
 • Ik heb net ook deze twee geprobeerd en ook deze lukken niet. Telkens wanneer de computer wil beginnen scannen krijg ik opnieuw het eerder vermelde bericht dat een bestand geïnfecteerd is, en of ik het wil verwijderen. Bij Panda krijg ik volgende melding: 'An error has occured downloading Panda ActiveScan. Please repeat the process. If the error occurs again, restart your system and try again.' Bij Symantec krijg ik: ' ActiveX and/or Scripting is not supported or is not enabled.'
 • Klez dus, kan ook online virusscans onmogelijk maken. Download en draai di t programma eens: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.klez.removal.tool.html
 • Hij zegt dat ik dat virus niet heb:
  neither W32.Klez.gen@mm or W32.ElKern.gen were found on your computer
  En nu??
  Alvast bedankt voor jullie hulp hoor!
 • We hebben nog een kandidaat. Haal hier: http://www.bitdefender.com/html/free_tools.php
  eens het AntiYahaa tooltje op.

  Grtz,
 • Hier ook geen virus gevonden.
 • Had ik misschien eerder moeten vragen, maar heb je in de mapopties wel aangezet dat verborgen mappen ook moeten worden weergegeven?
  Misschien kun je ze dan wel verwijderen.

  Grtz,
 • Waar vind ik die mapopties dan?
 • [quote:5e0b43aba1="darkootje"]Waar vind ik die mapopties dan?[/quote:5e0b43aba1]

  DezeComputer>>extra>>MapOpties>>TB weergave>>1na onderste regel in geavanceerde instellingen. (BTW denk niet de oplossing)
 • Ik heb dus mijn mapopties laten weergeven. En daarna heb ik alle tools en antivirusscans die hierboven beschreven zijn opnieuw uitgevoerd. Met als resultaat dat er niks veranderd is. Help!
  Wat kan ik nog meer proberen?
  btw, moet ik die mapopties terug uitzetten nu of heeft dat geen belang?
 • Kun je gewoon aanlaten staan, alle verborgen bestanden worden nu alleen mat weergegeven in betreffende account. no prob dus.

  Maar probeer Norton een opnieuw te installeren. Naar ervaringen hier en daar schijnt Norton dan niet gemakkelijk opnieuw te installeren, dus ik raad je dan ook aan ff te zoeken naar een guide op www.symantec.com
 • @Martijn Verstappen,

  Ik zou dat al eerder voorgesteld hebben, maar ik denk niet dat ze zo vriendelijk waren om er een CD bij te leveren :roll:

  Grtz,
 • Idd Metallica
  Geen bijgeleverde CD
  Ik begin lichtjes hopeloos te worden :-?
 • stomme vraag misschien, maar apparte recoveryCD bijgeleverd?
  Anders Image maken van je data en HD ff opsturen naar support zodat ze data weer terug in aankoop zetten?
 • Zou je hier: http://www.symantec.com/downloads/ de trial kunnen downen en daar je serienummer in kunnen zetten?

  Grtz,
 • Neen, er zit geen recovery CD bijgeleverd.
  Die trial van Norton AntiVirus heb ik gedownload en zit ergens in een map op mijn Pc. Als ik die nu wil installeren krijg ik de melding dat er al een andere versie van dit programma geïnstalleerd is en dat ik niet kan doorgaan met de installatie van deze versie.
 • Verwijder hem dan op deze manier, zoals je kunt lezen worden je abonneegegevens niet verwijderd met dit programma.

  http://service2.symantec.com/SUPPORT/nav.nsf/pfdocs/2001092114452606

  Suc6,

  Pieter

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord