Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Geen inbraakpogingen: moet ik ongerust zijn?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • 'k heb XP en
 • Het lijkt me sterk dat je Outlook als firewall hebt geinstalleerd eigenlijk :D
 • Grappig hoor, de 1 maakt zich druk omdat er zoveel attacks in zijn log staan, en de ander maakt zich druk omdat er niks instaat :lol: Outlook als firewall draaien lijkt mij ook sterk, kan je eerst eens aangeven welke firewall je draait?
 • Sorry, dik abuus: heb natuurlijk OUTPOST geïnstalleerd (trekt wel op outlook, maar is toch anders :wink:

  :D :D :D
 • Mmmm, Outpost ken ik niet qua werking, maar zoals je zegt heb je je pc al online laten scannen en was alles stealthed, dus dat zit wel goed. Kan je niet ergens aangeven wat hij wel en niet moet loggen?
 • [quote:77f8273b29="Venzent"]Mmmm, Outpost ken ik niet qua werking, maar zoals je zegt heb je je pc al online laten scannen en was alles stealthed, dus dat zit wel goed. Kan je niet ergens aangeven wat hij wel en niet moet loggen?[/quote:77f8273b29]Tja, wat ik al kan zeggen is : als toegelaten verbindingen staan aangegeven:
  netbios (moet toegelaten blijven?)
  adsgone (ken ik)
  iexplorer (ken ik)
  lsass.exe (waar heb ik dat gehaald?- mag ik dat verwijderen?)
  rsednclient.exe (waar gehaald? - mag ik dat verwijderen?)
  svchost.exe ( - soms staat erachter : localhost, dan weer: time.windows.com, dan weer mijn ADSL providerIP-adres dus dit zal wel nodig zijn)
  system (maar hierbij staat: n/a (bedoelt dit:not activeted?) UDP ofwel TCP en nog: *.*


  Bij blocked staat dan weer:
  block netbios traffic
  ICMP traffic

  Alleen snap ik van de helft van die dingen niet wat ze er te doen staan.
  Mijn vraag is dus: laat ik teveel toe en is dit de oorzaak dat er te weinig geweerd wordt? (anderzijds is het dus ook zo : zolang ik maar stealth ben mag ik op mijn twee oren slapen?)

  wie er iets meer van weet, mag iets zeggen :D
 • In de toegelaten ports staat Netbios terwijl je later zegt dat die ook bij je denied ports staat………mmmmmm, deze moet je in ieder geval GEEN toegang geven naar biinen toe, naar buiten toe liever ook niet maar is minder kwalijk. SVCHOST hoeft geen toegang te hebben, als je twijfelt kan je toch ook alles verwijderen en dan weer 1 voor 1 toegang geven op het moment dat je een programma opstart en die het internet op wil??
 • [quote:0671213766="Venzent"]In de toegelaten ports staat Netbios terwijl je later zegt dat die ook bij je denied ports staat………mmmmmm, deze moet je in ieder geval GEEN toegang geven naar biinen toe, naar buiten toe liever ook niet maar is minder kwalijk. SVCHOST hoeft geen toegang te hebben, als je twijfelt kan je toch ook alles verwijderen en dan weer 1 voor 1 toegang geven op het moment dat je een programma opstart en die het internet op wil??[/quote:0671213766]sorry :oops: , maar morgen trek in naar de Provence en dus staat mijn hoofd niet volledig meer op de computer.

  Correctie: die dingen die ik daarjuist vermelde onder toegelaten verbindingen staan gewoon in de map: All connections. dus netbios is niet toegelaten.

  Wat wordt trouwens bedoeld met deze map ?

  de directorytree die ik te zien krijg bij outpost is:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.