Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

NOD32 Anti Virus

Anoniem
BrigitteW
6 antwoorden
 • Ik hoor de laatste tijd regelmatig berichten over NOD32 Anti Virus; het zou een goed en betrouwbaar Anti-Virus programma zijn. Ik heb de website van ESET bezocht en zie dat het regelmatig "awards" verdient vanwege zijn compactheid, snelheid en goede virusdetectie.
  Wie heeft er ervaringen met dit NOS32 programma en kan die de positieve geluiden erover bevestigen?? Is het de moeite waard dit programma te gebruiken i.p.v. bijvoorbeeld NAV (dat nogal een "zwaar" programma is).
 • Nod32 is een van de beste AV-produkten volgens deze site: http://www.virusbtn.com/

  Wel heb ik begrepen dat wordt aangeraden een aparte residente trojanscanner te installeren.
 • Hoi,
  ik gebruik NOD32 al bijna een jaar en moet binnenkort mijn licentie vernieuwen en dat zal ik zeer zeker doen!!!!!!!
  Het is een betrouwbaar AV-programma dat zeer stabiel en goed zijn werk doet. Al enige maanden praat men over een nieuwe versie die uit zou komen maar die is er nog steeds niet. Een groot voordeel van de nieuwe versie zou zijn het één programma is. De huidge versie bestaat ook wel uit één programma maar is weer onderverdeeld AMON (= de scanner die op de achtergrond werkt), CC (= control center, hier kun je o.a de up-date instellen, POP3 (zegt het al, scanner voor je e-mail). Sommige mensen vinden het overbodig dat elk sub-onderdeel een eigen icon heeft in de systray en beweren dat dit het systeem overbodig belast. Maar ik ben er zeer tevreden over en zal het jou en andere aanprijzen.
  Zoals alle AV-scanners is het dus geen Trojanscanner, het pikt wel een groot aantal Trojans eruit maar niet alles. Maar daar hebben alle AV-scanners last van al zullen anderen mensen ongetwijfeld vinden dat hun AV dat wel doet. Maar met deze mensen ga ik geen eens een discussie hierover aan.
  Ik gebruik naast NOD32 ook nog BoClean http://www.nsclean.com/boclean.html deze gebruik ik als Trojanhunter. Als engels geen probleem is voor je kijk dan eens op dit forum NOD32 en BoClean hebben daar hun eigen plekje http://www.morelerbe.com/cgi-bin/ubb-cgi/ultimatebb.cgi
  Ik hoop dat je er iets aan hebt en je voor jezelf de juiste beslissing maakt.
 • Het is alleen maar de vraag of de nieuwe NOD32 straks ook zo goed blijkt te zijn. Ik refereer alleen maar aan AVP/KAV. Versie 3.0/3.5 was een puike AV scanner, maar de nieuwe versie 4 is bagger…
 • Als versie 4 uit is, ga ik 'm zeker testen, je hoort het vanzelf 8) Ik vind het gebrek aan integratie in Nod32 momenteel in elk geval knap waardeloos.
 • Wat bedoel je met "gebrek aan integratie"?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.