Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Internet op het werk...

Anoniem
Wiep Corbier
8 antwoorden
 • Hallo X-perts… :wink:

  Is het mogelijk voor een "baas" om na te gaan wat er door z'n werknemers allemaal gedownload/bekeken wordt…??

  :oops: hahahahaha!!!

  Is nu toch weer ff-ies actueel (zie : http://krant.telegraaf.nl/krant/vandaag/teksten/bin.mensen.robeco.werknemers.html ), maar kan je er als werknemer dan helemaal niets tegen/aan doen?????

  Zijn er proggies voor om één en ander te omzeilen??

  Ook hier moet toch wel over nagedacht zijn…. we hebben er tenslotte toch bijna allemaal mee te maken, of kijkt BIG BROTHER (lees: baas) altijd mee……?????
 • De meeste bedrijven werken met een proxy-server. Daar kan worden bekeken wie wat doet. Daar doe je als gebruiker niets aan.
  Ook kan er een sniffer op de lijn worden geplaatst. Ook daar doe je als gebruiker niets aan.
  Uiteraard zijn er technieken om je IP-adres te masqueren, maar ook daar is wel door heen te prikken. Hackers maken soms gebruik van die technieken. Dit vergt ook installatie van software op je PC, die weer door de systeembeheerder in de gaten kan worden gehouden via het netwerk.

  Bovendien, waarom zou je dat willen? In de tijd van de baas en met investeringen van de baas wordt terecht verwacht dat je je niet met dergelijke zaken bezig houdt.
 • :roll:

  Vraagje(s): Wat is een ….. Hoe werkt een ….. Wie beheerd een …..
  Waar staat een ….. Zijn er verschillende …… Hoe bedien je een …..
 • Controleren op internet gebruik en e-mail gebruik kan en mag, maar….
  er is dan gelijk sprake van een personeelvolgsysteem. Daar hoort een privaicybeleid dat in overeenstemming moet zijn met de Wet bescherming persoonsgegevens. Overigens kom de Ondernemingsraad dan ook om de hoek kijken.

  Of je het kan omzeilen? Hangt af hoe goed de systeembeheerder(s) is (zijn) en of je de consequenties wilt aanvaarden. De consequenties horen overigens ook in het beleid.
 • Beste Red Alfa..
  Waar maak je je druk over? in de baas zijn tijd werk je toch gewoon voor de baas, dus dan heb je geen tijd voor prive zaken op internet…offe denk ik nu een beetje te ouderwets?
 • Volgens mij werkt alfa bij Robeco :lol:
 • Hahahaha :lol:

  Nee, ik werk niet bij Robeco.

  Het gaat mij niet om "het privé surfen" onder werktijd, want als je thuis een goeie Internetaansluiting hebt, waarom zou je dan (tenzij je verslaafd bent natuurlijk…) onder je werktijd ("in de baas z'n tijd") hieraan wagen.

  Ik heb het alleen niet zo op een BIG-BROTHER - effect, een beetje het idee dat "de grote baas" je met een cameraatje in de gaten zit te houden…. :wink:
 • Als werkgever wil je geld verdienen en zoveel mogelijk vermijden dat je werknemers het net opgaan voor improduktieve zaken. Verbieden, en als ze het toch doen, ontslaan. Al dat gelul over privacy e.d. is in dit geval bullshit!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.