Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Hackers traceren

Anoniem
Hans.Vosman
29 antwoorden
 • Indien ik door hackers word benaderd, probeer ik met behulp van Visualroute deze mensen te traceren.

  Na de ip van de hacker in Visualroute te hebben gezet; loopt het opsporen altijd mis: "There is insufficient catched information to determine the next network at hop x".

  Zijn de hackers Visualroute te slim af, en is er een program om je ip/url te verbergen tegen ongewenste "vrienden"; en bestaat er software om hackers, daadwerkelijk, op te sporen?

  Alvast bedankt.
 • Het tracen is bijna onbegonne werk. Veelal wordt er vanachter een proxyserver gewerk en daarbij zijn de IP's vaak wisselend.
  Als je b.v. kabel hebt krijg je telkens als je aanlogt een ander IP.
  Je service provider heeft wel logfiles met onder welk IP wie op welk moment aanwezig was.
  Traceroute rout aallen terug naar de server van je provider.

  Greetz Mike
 • Door dergelijke scriptkiddies "hackers" te noemen, beledig je overigens wel "echte" hackers. Die zijn totaal niet geïnteresseerd in jouw computer.
 • Brigitte, ik heb nooit geclaimd dat er geen verschil bestaat tussen goede en minder goede mensen.

  Het is niet mijn bedoeling om wie dan ook te beledigen.
 • Tuurlijk wil je niemand beledigen. Het gaat mij er alleen om dat er altijd zo overdreven wordt gereageerd op simpele poortscans: "inbraakpoging", "hackers", "aangifte doen". Je zou onderhand willen dat personal firewalls portscans niet meer in de logs laten zien om dergelijke reacties te voorkomen.

  Het wordt tegengehouden, verder niet druk om maken.
 • Zoals gezegt door mijn voorganger.

  Portscans zijn veelal ongevaarlijk, en het is vaak niet eens gezegt dat
  het een kwaadwillend iemand is. Op het internets zijn bots die voortdurend reeksen IP adressen afscannen op speciale poorten om
  info te indexeren voor zoek machienes e.d. Trojan scans zijn alleen een
  echte bedreiging als je daatwerkelijk een Trojan server op je PC hebt
  binnen gekregen. Bijvoorbeeld verpakt in een e-mail met bijlage die je geopend hebt, maar elke antivirus software van een beetje kaliber ontdekt die trojans zonder enig probleem. Niets om je druk over te maken dus. Vind je het erg vervelend omdat je misschien wat paranoia bent dan kun je altijd bij het IP adres een profider vinden met een WHOIS server bijvoorbeeld http://whois.ripe.net je ziet dan de Domein naam en kunt een e-mailtje sturen met de gegevens uit je firewall log naar "abuse@domeinaam.com" waarbij je "domeinnaam.com" vervangt voor de domeinnaam die je via de WHOIS server hebt achterhaald.

  Maar vaak is het verspilde energie. :-?
 • stel dat je ze wel makkelijk kan tracen en dan ?

  Wat ga je doen en wat denk je te kunnen doen :

  Sluit me bij Zocor en Brigitte aan : 8)
 • ik heb niet eens een firewall
 • [quote:3f31868eb4="richardb"]ik heb niet eens een firewall[/quote:3f31868eb4]

  das ook niet slim…
 • "Het wordt tegengehouden, verder niet druk om maken." vind ik wat te gemakkelijk. Poortscans zijn wel degelijk bedreigend voor mensen zonder firewall, voor mensen met een niet goed geconfigureerde firewall, voor mensen die bezig zijn hun systeem nog in te richten. Bovendien is het een belasting van het netwerk, hoe miniem ook, maar veel poortscans en je hebt een DDOS om het maar even simpel door te trekken.

  Kortom, er is weinig aan te doen maar je zou willen van wel! Bovendien, inbraakpogingen aan je huis zijn ook strafbaar en wat gebeurt er als zo een skriptkiddie/hacker een open poort vindt. Wat gebeurt er dan? Stelt hij zich daarmee tevreden en nokt af of stuurt je een vriendelijk belerend mailtje of gaat hij er met je internetbankierenaccount vandoor?

  mvrgroet Edmond
 • Klein voorbeeld - indien, ik voor http://www.google.com kies; leggen zij mij op http://www.google.nl te nemen!!!

  Waarom moeten zij weten dat ik in Nederland woon?
  Waarom moet ik met nederlandse pop-ups worden gebombardeerd?

  Indien, anderen hun ip kunnen verbergen voor mij, waarom kan ik dat niet voor hen?

  Bestaat er ook een ip masquerading versie voor xp?
 • volgens mij kan je google instellen. gewoon bij options kijken als het kan.

  Stel nu dat google jouw dwingt om NL te gebruiken omdat je OS in NL is, dan moet je dat doen, anders moet je GEEN gebruik maken van Google.
  Net zoiets als : Windows is een takke OS, waarom gebruiken we het dan ?
  Ik gebruik voorlopig windows en neem de grillen van Bill Gates voor lief

  Als je helemaal dicht wilt voorzover het kan : huur dan een Netwerk-Internet systeemprogrammeur in en sluit ook een onderhoudscontract af.
  Wat zo een man kan kunnen we niet op het forum, tenzij een forum lid deze job uitoefent. Succes :wink:
 • Ik zou deze site willen aanbevelen:


  http://grc.com/x/ne.dll?rh1bi2l2=54twjp5p
 • [quote:0caaf4551d="jbpgeorge"]Klein voorbeeld - indien, ik voor http://www.google.com kies; leggen zij mij op http://www.google.nl te nemen!!![/quote:0caaf4551d]

  Wat heeft dit met hackers te maken en de oorspronkelijke vraag?

  mvrgroet Edmond
 • was ik me ook al aan het afvragen. :D
  Zal de vraag van Edmond gelijk maar beantwoorden: Niets.

  Gebruik gewoon een goede/bekende firewall en stel deze goed in, benje bang voor hackers: stop met surfen en zoek een andere hobby.
 • [quote:b8d233c7a6]Klein voorbeeld - indien, ik voor http://www.google.com kies; leggen zij mij op http://www.google.nl te nemen!!! [/quote:b8d233c7a6]

  heeft wel degelijk met de vraag te maken, jbpgeorge bedoeld waarom kan een portscanner wel zijn ip verbergen en jbpgeorge niet. Google kijkt tenslotte wat het ipadres is van de bezoeker en kiest dan de url van betreffend land.

  Over hacken vind ik dat de provider ook een behoorlijke steek laat vallen. Veel providers bieden gratis software aan, maar nemen niet de moeite om hun lid te informeren over de onveiligheid van het internet. Je kunt tenslotte van een startende internetter niet verwachten dat hij alle gevaren kent van het internet.
 • ja ok. Maar dan is het wel kortzichtig dit hier te vragen, immers niet alle bezoekers hier hacken en cracken er op los… :o
 • [quote:06f22abd14="mike leroi"]
  Als je b.v. kabel hebt krijg je telkens als je aanlogt een ander IP.
  [/quote:06f22abd14]

  Dat is juist niet bij kabel maar bij een dail-up verbinding.
 • Aan naïevelingen geen gebrek… :evil:

  Door middel van jouw "onbeschermde" IP; ligt jouw "identiteit" voor het oprappen!!!

  Ik word frequent door attackers, met behulp van backdoor/sub seven trojan horse, "bestudeerd" : "Recent intrusion attempts: 987"… Zijn dit soms "onschuldige" voorbijgangers???

  Dit doet mij denken aan inbrekers, die op heterdaad worden betrapt; en dan nog het lef hebben om tegen de politie te zeggen; dat juist zij degenen waren die de politie hebben opgebeld!!! :wink:
 • diguy : ik denk dat "hackers" niet specifiek naar jouw machine gaan, want als ze dat echt zouden doen dan waren ze er al langs .
  Komt denk ik meer door allerhande scanners die op internet aktief zijn.
  En er zij nog zat mogelijkheden, als je een LAn hebt kan het soms ook van een andere pc afkomen.

  Het is dus een kwestie van eerst een goede diagnose doen, en niet naief roepen "mijn pc wordt constant aangevallen door hackers en ze komen er niet langs"

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.