Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Gigantische upload Kazaa

Anoniem
Jonge Rot
6 antwoorden
 • Ik heb een zeer vreemd verhaal hier.
  Het is namelijk zo dat als ik Kazaa gebruik en ik heb het delen van bestanden ingeschakeld, dan gaat er af en toe een ENORME stroom data naar buiten. Dit is heel vreemd want als er al iemand aan het downloaden is vanaf mijn PC, is de snelhied bijvoorbeeld slechts 10KB/sec. Ik zie dan het rode deel van het ZoneAlarm Icoon ver "uitslaan" en als ik kijk naar wat er gebeurt onder "Alerts", daar kun je zien hoeveel dataverkeer er is, dan zie ik daar dat er wel zo'n 25 MegaByte per 10 seconden wordt ge-upload!!!!! MegaByte dus en geen Megabits. Dit loopt dan in enkele minuten op tot wel een paar GigaByte!!!!! Wat is dit?? Het lijkt of Kazaa helemaal om mijn uploadcap heengaat (16 KB/sec). Niet te geloven.

  Ik heb dit fenomeen al ettelijke malen gezien hier bij mij met meerdere versies van zowel ZoneAlarm (gratis) en Kazaa. Ik heb gisteren KazaaLite gedownload en geïnstalleerd nadat ik alle p2p software had verwijderd en met AdAware alle spyware had verwijderd, in die volgorde. Volgens mij komt het niet voor als ik het delen van bestanden uitschakel. Sinds altijd al heb ik "Do NOT function as a supernode" aangevinkt dus dat is het ook niet.

  Ik heb Chello via Terrayon platform, dit ter informatie. Ik deel dus nu maar geen bestanden meer want ik ben bang dat ik last krijg met Chello als dat zo doorgaat.

  Weet iemand hoe dit kan? En wat gaat er allemaal voor data uit? Ik vertrouw dat dus voor geen meter. Ik heb maar één map beschikbaar gesteld voor delen btw. Als ik al deel dus maar dat doe ik mooi niet meer!

  Groeten.
 • het is volgens mij gewoon een fout in je pc
  soms geeft kazaa ook aan dat ik met 25 kb/s aan het uploaden ben
  en dan kijk ik in een ander prog en dan zie ik weer 12kb/s staan
  :wink:
 • Bedankt voor je antwoord maar nee, dat ken ik wel, je ziet dan even een uploadrate staan van bijvoorbeeld 40KB/sec die dan snel zakt. Dat is een normaal fenomeen, je ziet dit ook bij downloaden en niet alleen in Kazaa.

  Ik heb het over een ENORME snelheid namelijk zo'n 2500 KB/sec. Dit zie ik dan niet in Kazaa maar in ZoneAlarm. De hoeveelheid verzonden data schiet dan met een noodgang omhoog. Dit loopt dan op tot wel zo'n 1000 MB en dan stopt het weer even om na enige tijd weer te beginnen.

  Het is echt te gek voor woorden wat er dan gebeurd. Ik had dat trouwens ook al met mijn oude PC. Ik heb er echt met verbazing naar staan te kijken.

  Nogmaals groeten.
 • Zonealarm is geen betrouwbaar programma om data-upload te meten, het schijnt zelfs een bug te zijn, die enorme hoeveelheid data. Zet er eens DUmeter of zo naast.
 • wat is het probleen eigelijk het is tocg juist leuk als je een upload hebt van 400kb/s???? en als chelo begint te zeuren dan zeg je gewoon dat je hebt gebelt maar dat niemand je geloofden aan de lijn :lol:
 • ik wil wel trouwens eeen upload test met je doen dan moet je ff iets uploaden naar me ftp en dan zie ik wel met welke snelheid ik het bestand donwload

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.