Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Enkele vragen over het NetBIOS lek in windows

Anoniem
music_freak
3 antwoorden
  • Ik weet dat als je NetBIOS installeerd wat dus wordt meegeinstalleerd als je bestands en printerdeling installeert je poort 139 open zet voor hackers. Dit komt omdat er niet alleen een binding gemaakt wordt naar je netwerkkaart van je lokale netwerk, maar ook een binding gemaakt wordt met je netwerkkaart voor internet. En als je dan gedeelde bronnen hebt, zou een hacker zo kunnen file-surfen op die gedeelde bronnen.

    Is het zo als ik mijn PC's en modem heb gekoppeld aan een router dat ik helemaal niks te maken heb met dat beveiligingslek? Dus dat anderen niet binnen kunnen komen op me pc als ik gedeelde bronnen heb?

    En als ik geen router zou hebben, maar wel een firewall geinstalleerd heb op me server pc, houdt die dan poort 139 op slot voor hackers? Of moet ik dan alsnog die bindingen vewrijderen?
  • Het enige wat ik wil zeggen dat het zowiezo verstandig is om alle NIET nodige bindingen op je Internet-kaart uit te zetten. Als je bijvoorbeeld file- en printersharing aan heb staan is het goed mogelijk om je printer via het Internet aan te sturen.
    En verder waarom zou je meer aanzetten dan je wil? Kan je net zo goed een briefje achter het raam hangen waar je voordeursleutel ligt en later klagen bij de politie dat men in je huis is geweest.
  • neem gewoon een firewall die sluit alles voor je af

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.