Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

met meer compu's op 1 kabel

Anoniem
diniz
7 antwoorden
 • Hoe kan je voorkomen dat de kabelexploitant ziet dat er meer computers op 1 kabel zitten. We willen 1 oude compu met een firewall er tussen plaatsen. Is dit de goede oplossing??

  wie weet raad?
 • Dit is inderdaad de goeie oplossing. Op deze manier deelt je provider 1 IP-adres uit op de firewall. Deze moet dan wel een vertaalslag uitvoeren om het internetverkeer in goede banen te lijden. Hier wordt er vaak gebruik gemaakt van NAT (network address translation) wat er op neer komt dat het internetverkeer via 1 publiek IP-adres (dat je van je provider krijgt) omgezet wordt naar meerdere private-range adressen, die je op je LAN gebruikt.
 • is dit een functie in het firewallprogramma. ik ben niet zo´n expert!

  hoe moet dit worden ingesteld??
 • Dat ligt er maar net aan welk programma je gebruikt. De meeste software maakt inderdaad gebruik van NAT, omdat dat toch het gebruiksvriendelijkste is, maar er zijn nog meer routing-protocollen.
 • Hier staan nu ook 2 pc's. Met sjelloDe ene deelt internet voor de ander. Gewoon standaard windows internet delen. Gaat goed…
  Nadeeltje is dat de ene die internet deelt aan moet zijn, om op de andere te internetten. Maar aangezien ze allebij naast elkaar op de kamer staan is dat bij mij geen probleem. Misschien een idee?

  Nu wilt me pa een router aanschaffen, om zo 2 pc's via de router ut internet op te laten gaan. De modem zal dan aan de router aangesloten worden(?).

  succes
 • Nu wilt me pa een router aanschaffen, om zo 2 pc's via de router ut internet op te laten gaan. De modem zal dan aan de router aangesloten worden(?).

  Klopt! De router komt tussen de modem en de pc in te staan. Het internet komt binnen op de router, en de router verdeelt het naar de pc's.
 • [quote:a538ea6f71="de-78"]Hoe kan je voorkomen dat de kabelexploitant ziet dat er meer computers op 1 kabel zitten. We willen 1 oude compu met een firewall er tussen plaatsen. Is dit de goede oplossing??

  wie weet raad?[/quote:a538ea6f71]

  dit kan je isp volgens mij nog eens zien :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.