Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

(XP) Heb ik geen firewall nodig?

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik heb Outpost geïnstalleerd en wilde wel eens controleren of hij zijn werk deed. Met Shields up! had ik hem getest en was glorievol uit de strijd gekomen…

  MAAR NU : ik dacht: ik schakel hem eens uit (exit and shutdown Outpost) en ga dan eens vergelijken.

  Het resultaat met shields up:

  Test my shields:
  Your Internet port 139 does not appear to exist!
  Unable to connect with NetBIOS to your computer.

  en mijn poorten? allemaal stealth !

  Dus heb ik geen firewall nodig? ? (lijkt me wat simpel)

  'k moet er wel bij zeggen dat ik een ADSL verbinding heb via een hub…
  komt het daardoor, of hoe moet ik over dit alles denken???

  :roll:
 • Misschien ligt het aan de standaard firewall van xp.
  (schijnt niet goed te zijn, maar toch)
 • Waarschijnlijk staat je Xp-firewall nog aan. Zet die uit en test dan nog een keer.

  p.s. de XP-firewall is een vrij simpele firewall die alleen inkomend verkeer blokt op bepaalde poorten. Al het uigaande verkeer wordt gewoon doorgelaten.
 • [quote:8091cb0fa4="Remytje"]Waarschijnlijk staat je Xp-firewall nog aan. Zet die uit en test dan nog een keer.

  p.s. de XP-firewall is een vrij simpele firewall die alleen inkomend verkeer blokt op bepaalde poorten. Al het uigaande verkeer wordt gewoon doorgelaten.[/quote:8091cb0fa4]Euh.. Remytje, mijn firewall van XP staat UIT … 8)
 • Probeer het nog eens nadat je opnieuw opgestart hebt zonder dat Outpost opstartte :wink: Voor een uitgebreidere (en langdradige) test: http://www.pcflank.com/test.htm

  Grtz,
 • [quote:358ddfe6f7="Metallica"]Probeer het nog eens nadat je opnieuw opgestart hebt zonder dat Outpost opstartte :wink: Voor een uitgebreidere (en langdradige) test: http://www.pcflank.com/test.htm

  Grtz,[/quote:358ddfe6f7]Dank voor de link, Metallica, en hier is het resultaat (getest nadat ik 'exit and shutdown Outpost' gedaan had:

 • Ik snap nog steeds niet hoe jouw poorten stealth kunnen staan als je geen firewall hebt. Loopt jouw verbinding met het internet over een router?
  Voor de cookies hoef je trouwens outpost niet te gebruiken, Dat kun je in XP wel zelf regelen. In IE taakbalk > Extra > Internetopties > tabblad algemeen kun je ze verwijderen en tabblad privacy kun je ergens instellen dat ze niet geaccepteerd mogen worden of dat er eerst gevraagd moet worden.

  Grtz,
 • [quote:0e07c9d588="Metallica"]Ik snap nog steeds niet hoe jouw poorten stealth kunnen staan als je geen firewall hebt. Loopt jouw verbinding met het internet over een router?
  Voor de cookies hoef je trouwens outpost niet te gebruiken, Dat kun je in XP wel zelf regelen. In IE taakbalk > Extra > Internetopties > tabblad algemeen kun je ze verwijderen en tabblad privacy kun je ergens instellen dat ze niet geaccepteerd mogen worden of dat er eerst gevraagd moet worden.

  Grtz,[/quote:0e07c9d588]Ik snap het ook niet, maar ik kan het maar zò hebben natuurlijk…
  of ik over een router ga? Hoe/waar kan ik dat zien?
  ik weet ongeveer wel wat een router is (een apparaat dat de route bepaald voor het sturen over een netwerk van boodschappen naar bepaalde adressen - schakelstation in een netwerk dat bepaalt via welke route netwerkverkeer verloopt) maar daarmee houdt mijn kennis ook op…
 • [quote:a7ff62072c="Passer"]of ik over een router ga? Hoe/waar kan ik dat zien?
  ik weet ongeveer wel wat een router is (een apparaat dat de route bepaald voor het sturen over een netwerk van boodschappen naar bepaalde adressen - schakelstation in een netwerk dat bepaalt via welke route netwerkverkeer verloopt) maar daarmee houdt mijn kennis ook op…[/quote:a7ff62072c]
  Als je dat ding thuis op het netwerk hebt aangesloten, ga je waarschijnlijk over die router, anders niet.
 • [quote="E gozelingAls je dat ding thuis op het netwerk hebt aangesloten, ga je waarschijnlijk over die router, anders niet.Wat bedoel jij met 'dat ding'? Mijn computer?
  Enfin: zoals boven vermeld: heb ADSL en 'k zit op één van de uitgangen van een hub. heeft dat er iets mee te maken?
 • Zou hel goed kunnen als het ADSL modem getweakt is. Een ADSL modem is namelijk een router. Tenminste de Alacatel Speed Touch Pro die door KPN geleverd wordt. Verder zou het zo kunnen zijn dat je een softwarematige router hebt geinstalleerd om internet te delen.

  Grtz,
 • [quote:b950333ab1="Metallica"]Zou hel goed kunnen als het ADSL modem getweakt is. Een ADSL modem is namelijk een router. Tenminste de Alacatel Speed Touch Pro die door KPN geleverd wordt. Verder zou het zo kunnen zijn dat je een softwarematige router hebt geinstalleerd om internet te delen.

  Grtz,[/quote:b950333ab1]'k ben Belg en dus heb ik ADSL van Belgacom. Toen ze het installeerden gebruikten ze het progje D-link.
  Google zet al direct deze link op de pagina: http://www.d-link.nl/ - 't is dus wel een site van Nederland, maar als het om dezelfde D-link gaat als Belgacom gebruikt (wat ik vermoed, anders zouden ze toch een andere naam nemen?) dan gaat het inderdaag om een router. En dat zou dus de verklaring kunnen zijn dat ik steeds stealth ben . (klopt?)

  En ja: wat verder zoeken levert dit op: http://adsl.start.be/ met onderaan al direct:

  [b:b950333ab1]Adsl Hardware Routers [/b:b950333ab1]
  Allied Telesyn
  Asante
  Cisco
 • Dat moet het haast wel zijn.

  Grtz,
 • [quote:46f0ebab63="Metallica"]Dat moet het haast wel zijn.

  Grtz,[/quote:46f0ebab63]Metallica (en de rest): bedankt voor je posts ! :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.