Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

AntiVir Personal Edition 6.14.16.66 geeft problemen

Anoniem
None
8 antwoorden
 • hallo mensen,

  ik heb het antivirus programma dat te downloaden is op computertotaal (zie onderwerpregel) gedownload en geinstalleerd op windows ME. Omdat er verschillende virussen aanwezig zijn op de computer vindt ie bij het opstarten een bepaald virus en geeft ie het ook netjes aan. Hij geeft ook bijv aan wat er mee gedaan moet worden gerepareerd, verwijderd enz. maar als ik bijv verwijder geef, dan doet ie niks en loopt ie vast het scherm zelf krijg ik ook niet weg. ctr alt delete krijg ik niks te zien. kortom ik kan nergens inkomen het scherm blijft en wat ik ook doe het gaat niet weg.

  moet ik nu met een opstartdiskette in safemode opstarten en het programma verwijderen (is dit mogelijk, helpt dit) of is er een andere oplossing ?
 • Als een PC besmet is met een virus, in dit geval zelfs met meerdere (diepe zucht overigens), moet je ervan uitgaan dat een virusscanner die je daarna installeert, niet goed werkt. Daarbij komt dat je ook nog een keer een niet al te beste virusscanner hebt genomen.

  Je kunt het beste een online virusscanner je systeem laten schoonmaken (www.housecall.nl). Mocht ook dat niet werken, haal dan de gratis F-Prot for Dos bij www.f-prot.com, zet die op een floppy/CD en scan je systeem nadat je met een opstartdiskette bent gestart.
 • hallo briggite,

  Is het mogelijk om met een opstartdiskette van bijv windows 98 windows millenium op te starten ?

  en bij het opstarten via opstartdiskette wordt safemode zelf aangegeven of moet je dat zelf doen ?
 • Ja, je kunt gewoon werken met een 98 opstartdiskette. Volgens mij hoor je dan trouwens niet de optie "safe mode" o.i.d. te krijgen, en dat heb je ook niet nodig. Als de PC helemaal is gestart van diskette, kom je in een prompt:

  A:>

  Als je F-prot op diskette hebt gezet, verwissel je de diskette en start je het programma. Doe even F_prot /? om te kijken welke opties je moet gebruiken.

  Als F-prot op CD staat, zorg dan dat je bij het starten van diskette hebt gekozen voor "met CD-rom ondersteuning". Je gaat naar de CD-drive (cd X) waarbij X staat voor de letter die aan de CD is toegewezen, en draait F-prot vanaf daar.
 • Idd is F-prot op dit moment de beste oplossing. Gewoon je systeem booten vanaf een win9X opstartflop (zonder CD ondersteuning gaat dat wat vlugger) Hier haal je F-prot op een bootdisk: http://www.bootdisk.com/utility.htm

  Deze bootdisk pakt zichzelf als het goed is uit naar je HD, vanwaar je dan de scanner kunt draaien. Je moet 'm dus wel uitpakken vanaf flop, nadat je je systeem geboot hebt vanaf flop. (Flop wisselen dus…)

  Ik ben het trouwens niet met BirgitteW eens dat je een slechte scanner hebt gekozen met Antivir. Ik gebruik het al bijna een jaar zonder problemen, en wanneer je een beetje je verstandig met programma's om gaat en je regelmatig de updates draait, dan functioneert het prima. Het heeft mij iig al meer dan eens van mail-met-virus op de hoogte beschermt.

  Zeker, Norton en F-prot (Windows) zijn wellicht iets beter (McAfee ben ik zowieso niet kapot van). Daar staat tegenover dat je dat per jaar een smak geld kost en dat bijv. Norton een draak van een programma (20-30 MB?) op je hd parkeert. Antivir is al sinds jaar en dag een installatie van nog geen 5,5 MB. Persoonlijk is mij de meerwaarde van de andere programma's voor een doorsnee thuisgebruiker mij niet helemaal duidelijk. Daarnaast, Antivir (en volgens mij iedere andere scanner) is vooral bedoelt om je te behoeden voor nieuwe virussen, virussen verwijderen en bestanden repareren is altijd een ingewikkelde klus. Het draait dus allemaal om persoonlijke smaak, maar wat mij betreft is Antivir een prima programma voor een "hard-to-beat" prijsje.
 • Het belangrijkste bij een antivirusprodukt is de detectie. En die is dramatisch bij Antivir:

  http://www.virusbtn.com/vb100/archives/products.xml?antivir.xml

  De laatste jaren hebben ze maar niet meer meegedaan.
 • Persoonlijk ben ik niet helemaal overtuigt van de professionaliteit van de tests op die site. Wat mij betreft zijn de metingen hier wat betrouwbaarder:

  http://www.av-test.org/sites/testdownload.php3?lang=en&test=2002-01

  Maar goed, ieder zijn voorkeur wat scanners betreft…
 • dank jullie wel, ik ga ermee aan de slag en probeer te maken wat te maken valt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.