Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Beveiligen tegen fdisk en format c

Anoniem
Metallica
13 antwoorden
 • Ik ben misschien van plan mijn voetbalvereniging te verrassen met een computertje.

  Maar omdat sommigen nog niet eens weten wat een keyboard is, en dus in staat zijn de complete software van een computer te vern#@ken, wil ik graag de computer optimaal beveiligen.

  Mijn eerste vrees is dat iemand met fdisk de computer kan vernaggelen.
  Nu wil ik dus graag voorkomen dat ze dit uit kunnen voeren.

  De computer die ik eventueel ga leveren heeft Win Adv Server als OS. (ntfs).
 • Je wist gewoon fdisk.exe en format.com, heb je bij normaal gebruik nooit nodig. Kunt ze ook nog in een dir buiten het pad plaatsen, of hernoemen met een x ervoor oid. Denk ook eens aan deltree etc. Onder NT of XP is het ook goed mogelijk een user aan te maken met beperkte bevoegdheden. Maak jezelf administrator, en geef de gebruikers alleen het wachtwoord voor de beperkte user.
 • Waarom in vredesnaam advanced server als OS? De meeste PC-konijnen zijn dol op XP en da's ook een stuk gebruiksvriendelijker (lees: simpeler) om mee om te gaan.
 • Fdisk staat gewoon op een opstartdiskette van bijvoorbeeld win98, dus daar schiet ik weinig mee op, want die kunnen ze gewoon van huis meenemen.

  Waarom Win Adv Serv?
  Als je bijvoorbeeld win98 gebruikt hoef je maar op 'volgende' de klikken om een wachtwoord te omzeilen. Daarnaast het OS staat al op die computer.

  Ik heb zelf gemerkt dat wat je ook installeert, met een opstartdiskette van bijvoorbeeld Win98 kun je alles verwijderen. Dat wil ik dus voorkomen.
 • A: uitschakelen in je BIOS en deze beveiligen met een wachtwoord?
  Als ze hem openslopen om de batterij eruit te halen zal dit toch wel opvallen?

  Grtz,
 • A[quote:1cc73be2de]: uitschakelen in je BIOS[/quote:1cc73be2de]
  Hoe?
 • Ligt aan je BIOS. In alles wat ik tot nu toe in handen heb gehad kun je ergens bootsequence o.i.d. vinden meestal staat die op A, C en evt CD ROM
  Haal A daar weg en hij start niet meer van floppy op.

  Grtz,
 • Er zijn ook "disk-drive sloten" te koop. Hiermee kun je je floppy drive vergrendelen, zodat er geen diskette in past. Zodra het nodig is om een diskette te gebruiken, kan iemand die je met het sleuteltje vertrouwt de disk-drive "open maken" zonder weer in het BIOS de disk drive te moeten enablen.

  Over het besturingssysteem: Ik vraag me af waarom je dan geen Windows 2000 of XP professional gebruikt. Windows 2000 server is niet gemaakt om als werkstation te dienen.
 • De oplossing van Metallica vind ik een goeie.
  Had ik ook zelf kunnen bedenken.

  Waarom Win Adv Server? Omdat ik die nou eenmaal heb, en ik ga echt geen ander softwarepakket aanschaffen voor een ander.
 • Bij de oplossing van metallica kan er nog steeds een floppy gebruikt worden. Je hoeft niet van floppy op te starten om fdisk te kunnen gebruiken…
 • [quote:286cbd87fb="Leo S"]Bij de oplossing van metallica kan er nog steeds een floppy gebruikt worden. Je hoeft niet van floppy op te starten om fdisk te kunnen gebruiken…[/quote:286cbd87fb]

  Dat zal best, maar als je dan fdisk vanaf floppy wilt uitvoren gaat dat mooi niet door
 • Weleens gehoord van deep-freeze? Kun je zelfs een format c: geven, bij het opstarten start hij de originele configuratie weer. Kijk maar ff bij google en typ deep freeze! En, oh ja Wiep, aardig blijven tegen iedereen!
 • weet het niet zeker, maar zoals ik de tekst onder de screenie hier lees, kun je met dit proggie: 1st security agent, de dos-mode en bootmode uitschakelen.

  het kijken iig waard denk :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.