Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Kazaa [lite] & Messenger via Kennisnet

Anoniem
triloxigen.nl
20 antwoorden
 • Eindelijk heeft onze school een kennisnet aansluiting. Maar Kazaa en MSN Messenger krijg ik niet meer aan de praat. Er is iets met de proxy instellingen die verandert moeten worden. Maar wat?

  Wie heeft oplossingen hiervoor?
  Wie heeft Kazaa e.d. gewoon werkend op het Kennisnet?

  Of is het onmogelijk? :(

  Graag een advies.
  Alvast bedankt,

  Jeroen
 • Zomaar een opmerking kennisnet is bedoeld voor scholen en niet bedoeld om te downen. het geeft een mooi voorbeeld hoe het niet moet.
  ik kan msn wel snappen maar kazaa lite ?? ik denk dat dat niet de bedoeling is.
  of het moet natuurlijk bedoelt zijn om te laten zien hoe het niet !!! moet.
  :roll:
 • Dus in de klas zou er, bijvoorbeeld, geen MP3 gebruikt mogen worden?

  …kinderen die een optreden verzorgen.
  …muziek bij een weeksluiting.
  …etc.

  Er zijn ook nobele doeleinden denkbaar
 • tuurlijk mogen de KINDEREN dat. daar heb ik geen probleem mee.
  maar om dan maar kazaa te instaleren. er heus wel een ouder met een cable asdl aansluiting die bereid is om dat te doen voor je.

  Maar natuurlijk voor de meer nobele doeleinden heb ik er geen moeite mee.
  Het was voor mij maar een kanttekening op je vraag.
 • Bedankt voor je reactie Spinner, maar nu heb ik nog steeds geen antwoord op mijn vraag.

  Kan ik via Kennisnet gebruik maken van programma's als Kazaa en MSN Messenger???
 • KennisNet is inderdaad niet opgezet voor die troep als KaZaa en MSN. Daarom zijn er Proxy-servers geplaatst. Een proxy-server bevindt zich tussen de gebruiker (school) en het Internet. Al het verkeer gaat dus via deze Proxy-servers, je hebt geen directe verbinding met het internet. De Proxy-server blokkeert programma's als MSN en KaZaa. Het is wel (op een simpele manier) te omzeilen, maar hoe je dat doet ga ik niet verklappen. Dat is niet de bedoeling van Kennisnet. Veel succes ermee!
 • Als je deze programma's beschikbaar wilt hebben voor je school zal je met een aantal goede argumenten moeten komen en via de site van Kennisnet een formulier donwloaden waarop je aangeeft welke poorten open moeten voor deze programma's. Deze formulieren stuur je weer op en als ze het eens zijn met je argumentatie kun je er gebruik van gaan maken.

  Die formulieren gaan overigens niet retour naar Kennisnet, maar naar het ministerie?? (zoiets?)

  Werkt Kazaa trouwens niet door bij Socks5 de proxy van Kennisnet in te stellen? (proxy.kennisnet.nl) poort???

  Suc6
 • [quote:4fe058a4ba="benstudent"]Het is wel (op een simpele manier) te omzeilen, maar hoe je dat doet ga ik niet verklappen. Dat is niet de bedoeling van Kennisnet.[/quote:4fe058a4ba]

  Tja, dat is dus wat ik wil achterhalen… :-?

  Onze school heeft bijvoorbeeld 2 locaties, het gebruik maken van MSN Messenger (troep?) is dan zeer handig. Snel een eenvoudig een berichtje doorgeven van de een naar de andere locatie is zo een stuk praktischer. Maar twee locaties betekent dus ook twee verschillende Kennisnet-aansluitingen. En nu kunnen we daar geen gebruik van maken.
 • dan vraag je het toch aan het systeembeheer van kennisnet hoe dat moet?
 • Ik zit hier momenteel op een school waar MSN dus wel mogelijk is zonder dat er ook maar een extra poort is opengezet. De ene wel en de andere dus niet??
 • [quote:d4c0a3f26f="Sellis"]Ik zit hier momenteel op een school waar MSN dus wel mogelijk is zonder dat er ook maar een extra poort is opengezet. De ene wel en de andere dus niet??[/quote:d4c0a3f26f]
  Je kan de poort softwarematig openzetten met een programma :wink: Staat er soms een programmaatje HTTP-tunnel op ofzo? Of iets dergelijks
 • Nee, standaard installatie. Heb hem nl. zelf geinstalleerd. Huh? :-?
 • Je hebt messenger alleen geinstalleerd of alles, inclusief het besturingssysteem?
 • Ik dacht dat msn messenger ook via de http-poort kon werken?
 • Alles, Win98SE, Office 2000 Pro, educatieve software, etc. De hele rataplan aangesloten op een NT4 netwerk, etc.
  Dit werk doe ik op meerdere scholen. Tot nog toe werkte MSN nergens, behalve ineens op deze school. Vreemd. Heb de servicedesk van Kennispret al eens aan de lijn gehad. Werkt volgens hen alleen als je een poort open laat zetten. Dit moet middels een formulier. Heb eens eerder zo'n form. ingevuld en opgestuurd. Nooit meer wat van terug gezien of gehoord.
 • … tsja - ik heb wel eens gehoord dat her scripts zijn waarmee je eerst een request naar een proxyserverstuurt op poort 80, die dat weer omzet naat poort xxxx en andersom :)
 • Ik heb in Den Bosch op het KW1C gezeten en daar is het me gelukt door poort 8080 te gebruiken in een HTTP-proxy. Misschien een idee….
 • Probeer anders eens Trillian.

  Wil ook wel eens helpen.

  Suc6
 • Gebruik trillian nu al een jaar (thuis) naar grote tevredenheid. Ik ga alleen altijd naar http://www.ceruleanstudios.com ;)
 • Lekker bijdehand om een link te plaatsen naar dezelfde site

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.