Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Norton blijft melding geven ...

Anoniem
webspider
7 antwoorden
 • We hebben iemand een mailtje gestuurd en die heeft ons geantwoord maar toen dat binnen kwam kregen wij een virusmelding, dwz norton 2002 waarschuwde ons dat het mailtje een virus bevatte en heeft het dus automatisch verwijderd, gelukkig!

  Maar wat gebeurt er nu, elke keer als ik connectie maak zitten er dus
  ongeveer elke keer 50 berichten in van die persoon met de norton melding dat het mailtje is verwijderd.
  We werken met Outlook Expres 6
 • Gaat waarschijnlijk om het Yaha-virus. Dit virus kan zichzelf (afhankelijk van het type internetverbinding) iedere minuut versturen naar willekeurige e-mailadressen in het adresboek en verschillende documenten op de PC van de geinfecteerde. Hierbij gebruikt het in 99% van de gevallen een ander e-mailadres als dat van de werkelijke afzender.

  Zo lang Norton ze tegenhoudt is er dus niks aan de hand en hoef je er ook niks aan te doen. Ik weet het, het is heel vervelend, maar een stuk of 50 berichten valt nog mee, ik had er een keer in 3 uur zo'n 200…
 • Het lijkt me ook verstandig om een ander mailprogramma dan OE6 te nemen, want bijna alle mail-virussen zijn op Outlook Express gericht. Je zou bv. eudora kunnen nemen.
 • Dan blijven de e-mails met virussen nog steeds komen…
 • Ja, tuurlijk komen de virussen dan nog gewoon binnen als je een ander mailprogramma hebt!! Maar je kan er weinig aan doen. Als je weet waar ze vandaan komen kan je zorgen dat diegene een virusscanner installeert. Je kan ook de headers nalezen en het originele IP-adres traceren (als diegene niet achter een proxy-server zit). Stuur dan een abuse bericht (abuse@provider.**). De provider treft dan maatregelen (als het een goede provider is). Bijvoorbeeld de gebruiker afsluiten van internet ofzo. Succes!
 • Maar je hebt minder kans dat je een virus krijgt als je norton niet geupdate is :)
 • [quote:fe26447d24="webspider"]Maar je hebt minder kans dat je een virus krijgt als je norton niet geupdate is :)[/quote:fe26447d24]
  Als je norton WEL geupdate is, lijkt me logischer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.