Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

extra password voor userlogon

Anoniem
GijsvanEgmond
3 antwoorden
 • ok. wat ik nu ga vragen zal een beetje raar klinken.. misschien is het dat ook :)
  thuis hebben we 4 pc's. niet alle pc;s hebben internet. mijn broertje heeft bijvoorbeeld geen internet. hij mag wel online gaan op de pc van mijn moeder. die pc gebruikt windows xp pro en is tevens de 'server'. nou die pc staat dus de hele dag aan en als mijn moeder niet thusi is gaat mijn broertje meteen op de pc. dit wil mijn ma dus verkomen.windows start op met de zogenaamde 'welcome screen'. er zijn 3 users.. mijn a,b en mijn broertje. alle drie zijn ze admins, want iedereen wil zijn eigen programma;s kunnen installeren etc. hoe kan ik nou bv. user broertje niet laten inloggen zonder te vragen. een soort programma of zo. enige mogelijkheid dat ik zie is zijn password veranderen. maar doordat hij admin is zal hij het weer kunnen veranderen. of ik moet hem limited user maken.. nou ik weet het echt niet.. allemaal hebben voor en nadelen. ik wil dat hij gewoon niet kan inloggen zonder te vragen of zo.
  iemand een oplossing :D
  alvast bedankt…..
 • Zet zijn account op 'normal user' ipv admin en wijzig zn password
 • Misschien een idee:
  Maak een groep aan x
  Maak de de user "broertje" lid van deze groep
  Maak een batch filetje dat een scriptje aanroept waarin je een statement opneemt : if member of group x then.. dit kun je runnen vanuit de map opstarten of als scheduled task on user logon
  Na de then… geef je een route delete commando en je delete de gateway route.

  Echter, als je een slim broertje hebt en hij blijft admin rechten houden, dan is hij makkelijk in staat om bovestaande ook weer ongedaan te maken.
  Als je echt iets wilt blokkeren kun je van de windows XP bak beter een win2000 server maken met een simpele domein setup, rechten kun je dan een stuk beter regelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.