Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

MSN blokeren

Anoniem
triloxigen.nl
9 antwoorden
 • Is er een mogelijkheid om msn te blokeren, ik werk op een school waar men verbinding met het internet maakt via kennisnet.
  Nu wil ik voorkomen dat msn ten eerste gedownload kan worden en ten tweede als men toch nog de kans heeft om hem te instaleren dat men het niet kan gebruiken ( aanmelden )
  Het blokeren van de URL helpt niet, we draaien in het netwerk met windows 2000 pc`s = er een script wat wel werkt hiervoor.
  het instaleren blokeren gaat niet anders kunnen er geen bestanden gedownload worden c.q opgeslagen.
  De schrijfrechten beperken helpt ook niet.
  [b:e5c0799b09]als je iets denk te weten mail het me dan A.U.B. rvangils@k-s-e.nl[/b:e5c0799b09]
 • Instaleer een firewall en gooi de poort dicht welke msn gebruikt. Of laat alleen poort 80 open als je geen andere services gebruikt. Dit is de poort voor webservers.

  Enne je stel je vraag op een forum. Dus hier kun je ook je antwoord verwachten. Ga je er niet voor mailen.
 • [quote:ccdcf935c6="Supervisor_NL_"]Instaleer een firewall en gooi de poort dicht welke msn gebruikt. Of laat alleen poort 80 open als je geen andere services gebruikt. Dit is de poort voor webservers.

  Enne je stel je vraag op een forum. Dus hier kun je ook je antwoord verwachten. Ga je er niet voor mailen.[/quote:ccdcf935c6]

  Dus je zegt op iedere pc apart een firewall instaleren ( wat denk dat we dan kunnen doen iedere pc apart configureren ) wake up boy dit stadium zijn we al lang voorbij.
  het zit hem erin om via een script wat je via WMI beheer kunt instellen.
 • Nee niet op iedere pc. Gewoon bij de computer waar je firewall bij zit. Desnoods op je modem. Zijn genoeg mogelijkheden voor.

  Het lijkt me toch niet dat elke computer apart inbelt. Wat dan ben je nog een stadiom eerder dan verder.

  Een vriendelijker reactie had ook wel gemogen hoor. Probeer je toch te helpen. Volgende denk ik wel 2 keer als je wat vraagt.
 • Als je aleen de MSN poort dicht hebt gegooid, is het met wat aanpassingen volgens mij nog steeds mogenlijk om te MSNen, je kunt namelijk bij MSN de poort instellen die msn moet gebruiken. (bij tools > options > connnection) en als het daar niet mee lukt kan het altijd nog met Trillian (een programaatje waar mee kunt MSN-en ICQ-en enz.)

  Er zullen dus andere maatregelen genomen moeten worden, maar ik zou zo ook niet weten welke.
 • Maak in de hosts file (windows\systems32\drivers\etc) een entry aan waarin je alle sites van msn zet en verwijst naar het interne ip nummer van de pc
  127.0.0.1 www.msn.nl
  127.0.0.1 www.messenger.msn.nl
  enz.
  vergeet niet ook de .com, de, be enz
 • [quote:7c5eb4045e="kdvries85"]Als je aleen de MSN poort dicht hebt gegooid, is het met wat aanpassingen volgens mij nog steeds mogenlijk om te MSNen, je kunt namelijk bij MSN de poort instellen die msn moet gebruiken. (bij tools > options > connnection) en als het daar niet mee lukt kan het altijd nog met Trillian (een programaatje waar mee kunt MSN-en ICQ-en enz.)

  Er zullen dus andere maatregelen genomen moeten worden, maar ik zou zo ook niet weten welke.[/quote:7c5eb4045e]
  Hee!! Niet trillian beledigen, okee? ;)

  Even serieus, ik dacht dat kennisnet dit op hun servers kon regelen, er is op dit forum al eens een precies tegenovergestelde vraag (eg. hoe kan het WEL) geweest… Als het goed is kan je een from naar kennisnet sturen en sluiten zij die en die poort af (oid) [lees: Als het GOED is ;)]
 • Ik beledig trillian toch niet? Ik zeg aléén dat het méér kan dan MSN messenger, das toch juist goed?
 • [quote:ad729584fe="kdvries85"]Ik beledig trillian toch niet? Ik zeg aléén dat het méér kan dan MSN messenger, das toch juist goed?[/quote:ad729584fe]

  Mja, okee, het is idd beter, zolang e de IDENT (van IRC) bug niet meerekenen :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord