Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

computer moet gerepareerd worden...

Anoniem
zabadak
12 antwoorden
 • Stal dat je computer kapot gaat en gerepareerd moet worden: sommige gegevens zijn zo persoonlijk dat het niet gewenst is dat derden - de reparateur - toegang heeft tot die bestanden.
  Hoe beveilig je een (1) map die privacy gevoelige informatie bevat en (dus) niet door derden kan worden gezien/geopend

  gr. PZ
 • http://www.fspro.net/
 • Hey there,

  Als je heel erg gevoelige, persoonlijke, geheime, vertrouwelijke dingen op je pc hebt staan zou ik de HD er uit halen en er een andere in zetten.
  Onderschat niet wat er van een HD is te halen, ook al is hij beveiligd met een password.
  Aan de andere kant, als de reperateur iedere PC moet uitpluizen, komt er vaak weinig van repareren.

  Als het werkelijk belangrijke data is lijkt het mij verstandig dat je er een backup van hebt. Ik weet het… een backup is het weeskind van de computer gebruiker, maar toch.

  Stel, dat je "verboden" dingen op je PC hebt staan, en dan bedoel ik geen illegaal kopietje van office of zo (van mijn part is alles ongeregistreerd, gekopieerd of zo), maar ik bedoel… "Illegaal" dan, ben je vaak heeeeel erg strafbaar.

  Ik denk maar zo: Als dat gene wat op mijn PC staat, niet in het openbaar aan een (groep) volwassenen gezien mag worden, ben je verkeerd bezig.

  Er van uitgaande dat je gewoon je salaris gegevens, liefdesbrieven, passwords (ook voor internet) en dergelijke op je PC hebt staan.
  Maak je geen zorgen.
  Ik denk niet dat als je een PC moet repareren ook nog een HD gaat doorzoeken.

  BTW Wat is er aan je bakkie kapot of werkt niet, misschien kunnen we helpen.

  Greetz bye mike
 • Je kunt natuurlijk ook een backup op cd branden, en de harddisk leeghalen. Of alleen de gevoelige informatie eraf.
 • [quote:513dd7b56e]Hoe beveilig je een (1) map die privacy gevoelige informatie bevat en (dus) niet door derden kan worden gezien/geopend [/quote:513dd7b56e]
  Zet er een wachtwoord op.
 • Als je het gratis wil dan zou ik PGPdisk downloaden: http://www.pgpi.org/products/pgpdisk/ (zit bij een oudere versie van PGP). Daarmee kan je een virtuele, verborgen partitie aanmaken. Die partitie is alleen te zien/te benaderen met het goede wachtwoord (wachtzin).
 • als het echt echt geheim is(ik denk effe op cia nivo) dan heeft het geen zin om het te beveiligen of te wissen op een lab kunnen ze alles terughalen wat recentelijk verwijderd is maar een gewone computer maker>????? een wachtwoordje via het zippen is dan denk ik al genoeg en anders vraag of hij het bij jou thuis doet zo dat je het kan zien
 • Dat is ook een idee ja :)

  Zip-passwoorden zijn ook te kraken, heb ik wel eens gedaan mbv een programma van internet. Maar dat hangt van de lengte van het password af. Als je er eentje hebt van 4 letters is het in een paar minuten gepiept. Maar zodra je letters, cijfers en leestekens door elkaar gaat gooien en/of een flink lang password gebruikt is het haast ondoenlijk. Dan is zo'n kraakprogramma er jaren mee bezig in theorie :lol:

  [quote:5f3b4a4993]Example: the table below lists the max time to crack a password of a
  given length using different charsets assuming 2 million tries/sec:
  charset chsetlen len = 4 len = 5 len = 6 len = 7
  1 10 <1 sec <1 sec <1 sec 5 secs
  a 26 <1 sec 5.9 secs 2.6 mins 1.1 hours
  !s 33 <1 sec 20 secs 10.8 mins 5.9 hours
  aA 52 4 secs 3.2 mins 2.7 hours 5.9 days
  aA1 62 7 secs 7.6 mins 7.9 hours 20.4 days
  aA1s! 95 41 secs 1.1 hours 4.3 days 1.1 years
  # 254 35 mins 6.1 days 4.3 years 1081 years
  [/quote:5f3b4a4993]  als je trouwens ff zoekt kun je ergens bij planet PGPdisk vinden, is een download van 1.6 mb ipv 6 mb voor het hele programma :D
 • rar bestanden gaan langzamer over 7 alle tekens deed hij er bij mij 4 dagen over
 • Nadeel van zipfiles met passwords is dat je wel kunt zien welke files erin zitten (je kunt alleen de files zelf niet bekijken)…


  Nooit geprobeerd hoe dat met rar files zit.
 • Een map zippen met password is genoeg. Ik heb zelf PC's gerepareerd en op het moment dat de werknemers in een zaak tijd over hebben om jouw zip-file te gaan hacken (en uberhaupt de interesse) dan is het vast geen drukke bedoeling daar…
 • Het kraken van een password is niet zo moeilijk en je moet maar zo denken waarom datgene beveiligen de man die de computer repareerd is echt niet geintreseerd in jou gegevens.
  Als er illegaal spul op je computer staat maakt dat ook niet uit ze kijken er echt niet naar.
  Als het iets is wat zeker niemand mag zien gewoon harddisk er uit halen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.