Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

virus

Anoniem
BrigitteW
9 antwoorden
 • hy, in mijn AVP Control Center krijg ik regelmatig een melding dat "csrss.exe heeft geprobeerd uw virus monitor uit te schakelen" de monitor staat steeds aan, en mijn PC wordt elke dag gecontroleerd op virussen maar met de virus-scan vindt hij niets, toch steeds deze melding. csrss.exe verwijderen lukt niet, zowel in de normale als veilige modus. Heb ik nu een virus of niet ? :-?
  ps ik gebruik Kaspersky Anti-Virus, het wordt elke dag geüpt
 • Verwijder je csrss.exe vanuit dos (niet de dos van je configuratiescherm, maar de dos die je krijgt als je met een bootdisk opstart) :D
 • krijg ik dan geen problemen met Windows XP-Prof ? ik heb nog wel een boot disk voor Win 98 :-?
 • Dat ligt aan de ingestelde bestands structuur.
  Met NTFS kan je weinig uithalen met dos, met Fat 32 moet het kunnen.
 • csrss.exe is een onderdeel van Windows. Natuurlijk kan het bestand worden geïnfecteerd, maar ik zou toch maar heel voorzichtig zijn met het verwijderen ervan:

  Csrss.exe - You cannot end this process from Task Manager.

  This is the user-mode portion of the Win32 subsystem (with Win32.sys being the kernel-mode portion). Csrss stands for client/server run-time subsystem and is an essential subsystem that must be running at all times. Csrss is responsible for console windows, creating and/or deleting threads, and some parts of the 16-bit virtual MS-DOS environment.

  Er zijn, zo leert een korte zoektocht op Google, twee of drie virussen die misbruik maken van csrss.exe. Kijk eerst bij de beschrijvingen of je meerdere verschijnselen (bv. andere verdachte bestanden) kunt vinden op je PC voordat je zomaar dit bestand gaat verwijderen.
 • [quote:083d8777d2="fatman"]krijg ik dan geen problemen met Windows XP-Prof ? ik heb nog wel een boot disk voor Win 98 :-?[/quote:083d8777d2]a. ik was maar verder gegaan op je mededeling dat je die crssr.exe niet kon verwijderen.
  b. Als ik het bericht van Brigitte W lees, kan je best dit bestand nièt verwijderen, maar het eerst vanuit dos gewoon hernoemen. Zorg ervoor dat je het later nog weet staan…!
  Eenmaal hernoemd start jij je computer terug op en kijkt of er niets fout gaat.
  Na enkele dagen/weken geen speciale foutmelding: dan kan je het toch nog verwijderen.
  Krijg je wel een foutmelding, dan kan je het hernoemde bestand zijn oorspronkelijke naam teruggeven en werkt je windows terug zoals het hoort.

  Blijkt je bestand geïnfecteerd te zijn, vraag dan iemand die hetzelfde OS heeft als jij van het te mailen. (ik merk bij mijn windows op dat het slechts 4Kb groot is) - dan kan je best nog eerst je oude Csrss.exe in dos hernoemen, de nieuwe in de system32-map zetten en terug opstarten. (zelfde redenering als daarjuist: werkt het niet, dan kan je het oude bestand nog altijd terugzetten)

  (Lukt iets van dit alles of kwam je op een andere manier tot een oplossing?)
 • Helaas heb ik NTSF geformatteerd, dus met een DOS schijf kom ik er niet. Ik snap net hoe ik eraan ben gekomen een firewall en virus-scanner en alles up to date. :(
 • [quote:64bd76ace8="fatman"]Helaas heb ik NTSF geformatteerd, dus met een DOS schijf kom ik er niet. Ik snap net hoe ik eraan ben gekomen een firewall en virus-scanner en alles up to date. :([/quote:64bd76ace8]Daarom heb ik nog altijd Fat32, ondanks mijn XP ! ! ([size=9:64bd76ace8]kan ik lekker met Dos blijven werken [/size:64bd76ace8]:D)

  maar ja, dat helpt jou natuurlijk niks :cry:
 • Is het niet mogelijk om met PM 7.0 dit om te zetten in FAT32, zonder verlies van gegevens ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.