Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

bijlage-beveiliging in outlook/outlook express

Anoniem
rodiep
4 antwoorden
 • Vanaf IE 6.0 worden bijlagen met een bepaalde extensie (bijv. .exe) tegen per ongeluk openen beveiligd en dus niet meer vertoond.
  Er is echter een programma dat dit kan verhelpen. Wie kan mij helpen dit op te sporen. Onlangs heb ik het gelezen in een of ander blad maar waar weet ik niet meer.
  [b:b1d05eedab]HELP!!![/b:b1d05eedab]
 • Hallo,

  Wat je hier constateert kan een gevolg zijn van je instelling. Ga in Outlook Express naar Extra/Opties en vervolgens naar tabblad Beveiliging. Mogelijk dat daar een vinkje staat bij "Opslaan of openen van bijlagen die mogelijk een virus bevatten niet toestaan".

  Verder geeft b.v. een firewall zoals ZoneAlarm bestanden die als potentiële virusdragers worden aangemerkt een andere extentie. B.v. *.exe wordt *.zl9. Dit zorgt er voor dat het achteloos openen van zo'n bestand gepaard gaat met een waarschuwing dat de bijlage een virus kan bevatten, en de aanbeveling om dus eerst even op virussen te scannen voor je het definitief opent.

  Met vriendelijke groet,
  Jan de Boer
 • neen Jan, dat is niet te wijten aan de instelling. Het is een beveiliging binnen IE.
  Ik heb in het verleden de website waar ik naar zoek al een keer gezien en het programmaatje gedownload, maar sinds de laatste update van Outlook heb ik het niet meer.
  De hint stond in computer Totaal of ComputerIdee, dat weet ik niet meer.
  Dus de [b:d2b402d617]HELP [/b:d2b402d617]is nog steeds gevraagd.
 • Progje downloaden van volgende site: http://www.slovaktech.com/attachmentoptions.htm

  Werkt onder Outlook XP

  Is dit wat je zoekt?

  Marc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.