Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

ftp poort 21

Anoniem
Wago
4 antwoorden
 • Hallo,
  Voor onze school heb ik een website gemaakt. Deze wil ik thuis beheren. Via Kennisnet (voor scholen) is de domeinnaam aangevraagd en al het verkeer (inloggen op de site) loopt dus via Kennisnet.
  Nu is het probleem dat ik niet van buitenaf de server op school kan bereiken. Op de server heb ik rechten om te ftp´n. De helpdesk van Kennisnet zegt dat ik niet door hun proxy heen kom. De oplossing zou zijn om poort 21 open te zetten (bij kennisnet) zodat ik rechtstreeks de server op school kan benaderen, en dus ok de website met bv ws_ftp kan up-daten. Men spreekt dan over ´[b:359ce68f2f]aanpassing poortfiltering[/b:359ce68f2f]´.
  Is dit inderdaad het probleem en wie komt dit bekend voor.
 • Ik zal het proberen.

  Je zou inderdaad port 21 ( wat een ftp-port is inde regel) open kunnen zetten. Ik draai ook een FTP mijn firewall staat zo ingesteld dat ierdereen met een geldige naam/wachtwoord bij mij naar binnen komt via port 21.

  groet
 • Kan inderdaad een instelling van KennisNet zijn , ze kunnen poort 21 blokken.
  Alleen lijkt het me niet zo simpel om alleen voor jouw deze poort richting jouw webserver op te zetten …. maar ik ken natuurlijk de lauout van hun netwerk niet ..
 • Helaas, het openstellen van poort 21 bij Kennisnet brengt volgens de systeembeheerder te veel risico´s met zich mee. Hackers zouden te gemakkelijk schade kunnen aanbrengen op de server van de school.
  Is er dan helemaal geen andere oplossing. kan er geen firewall geïnstalleerd worden op de server van de school?
  Als dat ook niet gaat blijft er niks anders over dan op school up-daten, hoe vervelend dit ook is.

  Maarten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.