Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Vreemde mailtjes

Anoniem
NoNoAD
11 antwoorden
 • De laatste tijd ontvang ik vaak vreemde mailtjes met bijlagen die door mijn virusscanner (Norton Antivirus 2003; deze scant in- en uitgaande mail) gedetecteed en verwijderd worden. Deze mailtjes zijn afkomstig van voor mij geheel onbekende afzenders.:-?

  Ik heb vernomen dat het hier om een bepaald soort virus gaat dat gebruikers hun adresboek gebruikt om zich te verspreiden. Ik krijg daarom ook heel vaak een mail met als onderwerp 'undeliverable mail' die ik gestuurd zou hebben naar mensen die ik niet eens ken!!:-? Dit houdt dus in dat ook ik vreemde mailtjes naar mensen toestuur, maar ook naar mensen die NIET in mijn adresboek staan! :roll:

  Hoe kan ik voorkomen dat ik virussen automatisch via mijn account mailtje sturen naar vreemde mensen?? Bij deze mailtjes zit namelijk als tweede bijlage (naast de bijlage die dat virus bevat) vaak een bestand van mij dat voor een beperkte groep mensen bestemd is en dus niet om naar Jan en Alleman doorgestuurd te worden. :evil:

  De firewall die ik ertussen heb staan (ZoneAlarm) voorkomt dus niet dat het virus via mijn account mailtjes stuurt. Dit lijkt me ook logisch, omdat het geen andere gebruiker is die via mijn computer dingen uit probeert te halen (want deze blokkeert ZoneAlarm wel!).

  Ik hoop echt van harte dat er hier een geniaal iemand rondloopt die mij kan helpen dit probleem op te lossen, want ik wordt er ondertussen een beetje sacho van. :cry:


  Groeten,
  Ritelboy.
 • [quote:f8a2dad76a="Ritel"]Ik krijg daarom ook heel vaak een mail met als onderwerp 'undeliverable mail' die ik gestuurd zou hebben naar mensen die ik niet eens ken!!:-? Dit houdt dus in dat ook ik vreemde mailtjes naar mensen toestuur, maar ook naar mensen die NIET in mijn adresboek staan! [/quote:f8a2dad76a]
  Is niet zo, is niet zo! Dit is gewoon een mailtje dat vanaf een andere computer wordt gestuurd, om even een voorbeeld te geven, ik krijg regelmatig mailtjes van 'de moerstaal server' waarin gesproken wordt over een 'undeliverable mail', terwijl je niet eens vanuit moetstaal kan mailen :):) (alleen ontvangen, het is een doorstuuradres), dus maak je geen zorgen!
 • Even uitbreiding: Zorg er voor dat je norton ook je uitgaande mail checkt!
 • Het is niet mogelijk dat de desbetreffende mailtjes vanaf een andere computer worden gestuurd namens mijn account, want in de bijlagen zijn bestanden terug te vinden die alleen op mijn computer kunnen staan en dus niet op die "andere computer". :cry:

  Iemand misschien nog een ander idee?? :-?


  Greetz,
  Ritelboy
 • Lijkt me toch dat er virus op je schijf zit…
  Heb je de harde schijf al gescand op virussen?
 • Jep, dat heb ik allemaal al gedaan. Dus waar het probleem nou zit?? :-? Mijn ideeën zijn helaas helemaal op… :(


  Groeten,
  Ritelboy
 • Dat Norton geen virus heeft gevonden, dat wil niet zeggen dat er niks op je comp. zit.
  Typ in msconfig en kijk even je lijst na, als je niet weet wat alle afkortingen betekent klik dan even op onderstaande link.
  Dit is een pagina waar vrijwel alle software + virussen opstaat.
  Niet alle virussen wordt herkent als zodanig door Norton.


  http://www.pacs-portal.co.uk/startup_pages/startup_full.htm
 • Daar kan jij weinig iets aan doen, omdat dit het gevolg is van [i:fb3b4d1feb]e-mail spoofing[/i:fb3b4d1feb]: Jantje stuurt Pietje een e-mail, maar die e-mail is in werkelijkheid gestuurd door Keesje - met alle verwarring en verontwaardiging vandien (kijk maar eens in de header van de e-mail voor de echte afzender). Ergens in de keten is een PC besmet dat niet alleen jouw e-mailadres heeft staan in het adresboek, maar waarvan de eigenaar niet in de gaten heeft dat zijn\haar PC is besmet met een virus. Een firewall is in dit verhaal dan ook niet relevant.
 • Ik vind het klinken als een KLEZ virus.

  Zoek eens op je c schijf naar WINK***.exe.
  Als hij iets vindt in je systemdirectory (op de plaats van de ster kunnen willekeurige letters staan) ben je waarschijnlijk beslagen met een variant van KLEZ.

  Deze WINK***.exe is een soort mailserver die achter je rug de mailtjes verstuurt.

  Als je Zonnealarm hebt, dan heeft WINK toestemming aan je gevraagd om contact met internet te mogen krijgen. Als je JA hebt gegeven heeft het virus zijn zin gekregen. Vooral als je daarbij hebt aangevinkt dat het niet meer hoeft te worden gevraagd

  Kijk ook eens in je "toestemmingslijst" van Zonnealarm, of je alles wel kent wat daar staat.

  Zabadak
 • ik heb elke dag wel eens tuk of twee undeliverable mailtjes op mijn yahoo-account … waarvandaan ik dus niet die mailtjes stuur, want ik ken die mensen dus ook niet …
 • Er is dus iemand besmet uit jouw mail-kennissenkring, waar jij in het adressenbestand staat, en ook de jouw onbekende moet kennen,

  Probeer eens in de "headers" te kijken of je daar geen aanwijzing aantreft van de echte mail verzender, of de verzendende provider.

  Verzamel eens een paar onbekende namen. En als je er een paar hebt stuur je naar iedereen die je kent een berichtje met de vraag of zij die onbekende kennen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.