Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Is firewall Nodig?

Anoniem
LibraOne
7 antwoorden
 • Hi,

  Ik en bijna iedereen heeft wel eens gehoord over een firewall.
  Ik vraag me dit af en hoop dat jullie mijn vraag kunnen geantwoorden.

  Ik heb op mijn computer geen geheime documenten/progamma's/pincodes/bankgegevens/persoongegevens/
  emailadressen enz.
  Ik voer niks stiekems in mijn schild.
  Ik heb op mijn computer niets te beschermen.
  Heb ik dan toch een firewall nodig?
  Is het mogelijk voor een hacker om mijn computer van een afstand dusdanig te vernielen dat hij mijn computer definitief kapot kan maken, dus tot al mijn hardware kapot is en mijn computer naar de container getilt kan worden??
  Ik heb zelf norton Antivirus 2002 up-to-date, die kan toch ook heel veel hack progamma's buiten de deur houden?? hij ziet ze toch als virusprogamma trojaanse paard??
  Ik heb geen hekel aan hackers, want ik heb niks te beschermen, als mensen zograag in mijn computer wil kijken uit nieuwsgierigheid mag dat van mijn.
 • Nee, je hardware kan (volgens mij) niet kapot gemaakt worden. Als je niks te beschermen hebt is een firewall inderdaad niet echt nodig. Als je een thuisnetwerk hebt kunnen via jouw pc wel andere pc's aangevallen worden (pc's die misschien wel belangrijke data bevatten)…
 • Ik adviseer een firewall.
  Het is zeer zeker mogelijk dat hackers je pc kunnen vernielen van afstand.
  Als je bios eenmaal is bewerkt heb je een probleem.

  Neem die van Norton, dat is een goede
 • Ik zou toch een firewall nemen, om de volgende redenen:

  - om te voorkomen dat je pc wordt misbruikt om anderen aan te vallen (dos-attack bijvoorbeeld) of port scans uit te voeren.
  - om vervelende adware en spyware te detecteren en tegen te houden
  - om te voorkomen dat je je besturingssysteem frequent opnieuw moet installeren omdat iemand je besturingssysteem naar de galemiezen helpt.

  Hardware zal niet stuk gaan, zelfs je bios niet tenzij iemand van afstand je bios gaat flashen met een verkeerde upgrade, maar dat zie ik toch niet zo snel gebeuren.

  Een anti virus programma houdt niet zomaar hackers of alle trojans tegen. Combinatie anti-virus + firewall = veilig. Niet alleen voor jezelf maar zeker ook voor andere internetgebruikers.

  Mocht je toch niet voor een firewall gaan, installeer dan in ieder geval als je Windows gebruikt alle patches die op Windows Update beschikbaar zijn zodat in ieder geval de ergste gaten zijn gedicht. Check regelmatig in bij Windows Update.
 • Als je veel download en/of een permanente internetverbinding hebt zou ik een firewall nemen.
 • [quote:0e1ca50933="LibraOne"]
  - om te voorkomen dat je pc wordt misbruikt om anderen aan te vallen (dos-attack bijvoorbeeld) of port scans uit te voeren.[/quote:0e1ca50933]
  Je bedoelt neem ik aan een DDoS aanval (Distributed Denial of Service)
  Volgensmij is het zeer zeker mogelijk je hardware te verkloten, vooral als je een nieuw bios hebt waar de instellingen van CPU klok en Core temp softwarematig in te stellen zijn; Even een windows/dos programma daar voor vinden (bestaat vast wel), en dan uitvoeren op die andere computer. Als je core temperatuur een voltje omhoog wordt gegooid, kun je er redelijk zeker van zijn dat je processor stuk is…..
 • [quote:c4940289ae="webspider"][quote:c4940289ae="LibraOne"]
  - om te voorkomen dat je pc wordt misbruikt om anderen aan te vallen (dos-attack bijvoorbeeld) of port scans uit te voeren.[/quote:c4940289ae]
  Je bedoelt neem ik aan een DDoS aanval (Distributed Denial of Service)
  Volgensmij is het zeer zeker mogelijk je hardware te verkloten, vooral als je een nieuw bios hebt waar de instellingen van CPU klok en Core temp softwarematig in te stellen zijn; Even een windows/dos programma daar voor vinden (bestaat vast wel), en dan uitvoeren op die andere computer. Als je core temperatuur een voltje omhoog wordt gegooid, kun je er redelijk zeker van zijn dat je processor stuk is…..[/quote:c4940289ae]

  Die proggies mogen er misschien wel zijn, maar ze "zomaar uitgevoerd" krijgen op een andere PC is een heel ander verhaal. Dan moet er op zijn minst sprake zijn van een server\client-situatie om dat voor elkaar te krijgen. Dat kan dus m.b.v. een Trojan (die bijv. via een e-mailbijlage wordt meegestuurd), waar LibraOne overigens ook al voor waarschuwt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.