Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Je kan niet eens meer normaal een progammaatje downloaden...

Anoniem
ipje
6 antwoorden
 • Hai,

  Ik hou wel van nieuw, dus, ging ik naar een site, www.webshots.com waar je allerlei backgrounds kon downloaden i.p.v je saaie win xp achtergrond.
  Je moest er een progammaatje voor downloaden. Ik bekijken of het er wel een beetje betrouwbaar uitzag, en ik dacht waarom niet.
  Gedownload en als reactie: mijn verbinding met internet wordt sloom, pagina's laden langzaam en slecht en er gebeuren gewoon rare dingen. Ik alle dingen onderzoeken die ik het laatst had gedownload. Dat deed ik door deze progamma's met daarachter webshots in google op te zoeken. Bij webshots, jahoor Bingo. Dit progamma installeert het zogenaamde new.net en heeft nog een flinke portie adware. Ik krijg én webshots niet helemaal weg…. en die new.net is nergens te vinden. AD-aware kan ook niet veel uitrichten, en nog steeds weet ik zeker dat het zich ergens op mijn computer vind.Graag hulp omdit ettertje voor altijd weg te bannen,

  hartelijk dank,

  Eli
 • Het enige gratis programma dat je daarvanaf kan helpen zonder je internetverbinding te vernielen is Spybot S&D: http://spybot.eon.net.au/
  Lees wel even de helpfile en haal de update(s) op voordat je ermee aan de slag gaat.

  Grtz,
 • Weet je zeker dat het probleem weshots betreft? Heb dit programma al heel lang (XP pro), en heb daar geen problemen mee!
 • Misschien de oude versies niet, maar de nieuwe wel degelijk: http://www.tom-cat.com/cgi-bin/spybase/spybase.cgi?view_records=1&name=^W|^W&re=1&sb=4&so=ascend&nh=3
  Dat is trouwens een prima site om eerst even te kijken of datgene wat je van plan bent te downloaden spyware bevat.

  Grtz,
 • Nou eigenlijk weet ik niet zeker of webshots zo erg is kwa adware enz. Maar ik weet niet echt wat het anders moet zijn en aangezien het bij de afdeling: vermoedelijk spyware bevattend stond,….
  Het is in iedergeval wel een feit dat mijn internet echt vreemd doet.

  Groeten Eli
 • [quote:5fdb28895f="Elido"]Nou eigenlijk weet ik niet zeker of webshots zo erg is kwa adware enz. Maar ik weet niet echt wat het anders moet zijn en aangezien het bij de afdeling: vermoedelijk spyware bevattend stond,….
  Het is in iedergeval wel een feit dat mijn internet echt vreemd doet.
  Groeten Eli[/quote:5fdb28895f]
  Ik denk dat je het probleem van je internetverbinding ergens anders moet gaan zoeken. Heb toevallig deze week ook webshots gedownload en geinstalleerd. Spybot heeft inderdaad spyware gevonden dat gerelateerd was aan Alexa en heeft een dummy ervoor in de plaats gezet 8) maar voor de rest geen enkele probleem met de internetverbinding. En webshots werkt gewoon met de dummy en het orginele bestand niet meer terug.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.