Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

onbekend virus

Anoniem
Toshiba707
6 antwoorden
 • Hey,
  volgens mij heb ik een virus maar ik weet niet welke. Ik kan mijn pc niet scannen want als ik norton opstart sluit hij meteen af. Online scannen gaat precies hetzelfde. Ik heb al andere virusscanners geprobeerd maar die werken ook al niet. Ook al zijn de docs uit mijn documenten verdwenen. Ten eerste d8 ik dat het de i love you virus was maar ik heb daarvoor een tool gedownload en die zegt dat mn pc niet besmet is met het virus. Heeft iemand van jullie dit probleem ook ooit gehad?
  bvd Itt
 • Klez of Yaha:
  http://www.bitdefender.com/download/download.php?file=AntiKlez.exe
  http://www.bitdefender.com/download/download.php?file=AntiYahaa.exe

  Als executables niet meer werken, hernoem ze dan naar blabla.com
 • bedank!! het was de YAHAA virus. Maar ik heb nog een vraag. Dit is nu ongeveer de 10de virus die ik heb gehad. Ik heb Norton 2002 geinstaleerd en liveupdate e.d. doet het gewoon. Is een firewall verstandig of moet ik een andere virusscanner instaleren?
  nogmaals bedankt
 • Twee virusscanners zou ik niet resident draaien, dat vertraagt teveel. Norton is niet slecht, maar net als met alle andere virusscanners zul je moeten zorgen dat ie up to date blijft (minstens een keer per week updaten dus).

  Er zijn tegenwoordig virussen die via netwerken verspreiden. Mocht je een permanente internetverbinding hebben, is een firewall alleen al daarom zeker aan te raden, zorg dat je regelmatig Windows update bezoekt en draai geen overbodige services.

  Als je het echt goed wilt aanpakken, gooi je IE en OE eruit en vervang je ze door een veilig produkt. En natuurlijk:

  - geen bijlagen bij mail openen die je niet verwacht, ook niet van bekenden
  - geen mail van vreemden openen
  - preview uitzetten
  - abonneer je op de nieuwsbrief van virusalert.nl, zodat je op de hoogte bent als er zich een nieuw virus razendsnel verspreidt.

  Want eh, 10 virussen, dan is er toch echt iets mis met je beveiliging 8)
 • Ok ik ben er eindelijk weer. De virus was er dus niet helemaal uit… Windows startte niet meer op en ook niet in veilige modus. In dos kreeg ik telkens meldingen dat mn boot-sector veranderde dus heb ik me HD geformat en een nieuwe bootsector gemaakt. Toen ik dat gedaan had kreed ik nog steeds dezelfde foutmelding. Ik d8 misschien zit de virus wel in mn BIOS (bootgedeelte). Dus heb ik de bios batterij voor 15 min verwijderd en hoppa alles deed het weer.

  Ik heb dus meteen een firewall + norton2002 geinstaleerd. Ik heb voor firewall zonealarm gekozen omdat ik daar al ervaring mee had maar nu zag ik toch iets geks. Ik heb zonealarm vanmorgen geinstaleerd en er staat nu al:

  236 Intrusions had been blocked since install
  205 of those have been high-rated

  Het zijn op een 5tal na allemaal dezelfde ip's. Hoe kan dit?? Willen er zoveel mensen verbinding met mn pc? Want als dat zo is snap ik het toch nie wanyt ik heb maar een pentium 2. :) Heeft iemand van jullie hier verstand van?
  bvd
  Itt
 • Netbios toevallig? Bepaalde virussen verspreiden zich op die manier, mijn hardwarerouter wordt er ook door overspoeld. Je moet maar zo denken: het wordt tegengehouden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.