Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Rest problemen na virus

Anoniem
Itt
6 antwoorden
 • bedankt voor de oplossingen aangedragen n.a.v. mijn bericht "http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=80081".
  Het betrof het Yaha.K virus die echter nog een paar vervelende dingen heeft achter gelaten. Ten eerste, ik kan het internet niet meer op, krijg wel verbinding met hccnet tot 257 bytes maar daarna houdt het op. Twee: na afsluiten Windows 98 SE begint mijn schijf weer te zoemen en start alles weer op. De enige remedie hierin is een druk op de knop net voor het opstarten. Tenslotte nog een vraag hoe krijg ik Norton System Works van mijn PC want die loopt ook niet lekker en ik kan geen UNINSTALL vinden.

  Thanks, Rob
 • Wat dat Yaha geval betreft; geen idee.

  Over Norton. Kun je bij Software in het Configscherm het niet uninstallen?
 • Zijn je instelling van energiebeheer niet veranderd?
 • In config > Software staat alleen Live Update en Livereg van Norton en als ik die wil verwijderen moet ik eerst System Works verwijderen en die staat er niet bij. V.w.b. energiebeheer moet ik e.e.a. nakijken.

  Rob
 • Je kan System Works in je Softwar-uninstallscherm krijgen door het SYSOC.INF-bestand in de C:\WINDOWS\INF-map te bewerken. U opent dit bestand met Notepad, en vindt vervolgens onder de 'heading' [Components] een heleboel parameters voor diverse Windows-applets. Sommige ervan bevatten het woord "hide". Een aantal programma's, waaronder Windows Messenger (msm), Terminal Server, Pinball en andere, staan op elk XP-systeem, maar zijn zoals gezegd niet te vinden in het Software-configuratiescherm.

  Om System Works te verwijderen ga je eerst met de zoekfunctie 'system works' opzoeken,en dan schrapt u eenvoudigweg het woord hide uit de regel waarin die staat.
  Voorbeeld: moest je msmsgs (= windows messenger) willen verwijderen dan zou je de regel
  msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7 moeten veranderen naar msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,7
  Dit doe je nu voor System Works

  U bewaart nu het bestand, sluit het en opent daarna het Software-configuratiescherm. Klik op Windows-onderdelen toevoegen of verwijderen, en zoek System Works. Verwijder het vinkje naast System Works en klik op Volgende om dat programma uit uw systeem te halen. Door 'hide' ook op andere plaatsen in het SYSOC.INF-bestand te verwijderen tovert u alle verborgen onderdelen van Windows XP te voorschijn
  veel succes!
 • Misschien niet geheel onverstandig om bij zulke problemen na een virus een format c: uit te voeren en je os schoon te installeren……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord