Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Updates McAfee 6.0 corrumperen bootscan en autoupdate

Anoniem
RvP
2 antwoorden
 • Ik heb McAfee 6.0. Updates haal ik (handmatig) van www.mcafee.com.
  Waarom? a. dan zie ik wat ik download b. de eerste keer haalt vscan een patch op van 6mb en dat duurde zolang dat ik eerst dacht dat er een virus op de lijn zat!
  Na een update en upgrade van de engine ivm de misleindende insanedam oid schijnwaarschuwing werkt mijn bootscan niet meer. Na 17 files gescand te hebben loopt de machine (onder DOS) al vast.
  Ik heb in autoexec.bat bootscan vervangen door scan en dat werkt wel, alleen denk ik dat ie de bootsector niet scant, wat jammer is.
  Overigens werkt nu autoupdate ook niet meer, da's een beetje jammer.
  (Overigens2 maakt mcafee bij een update wel eens dubbele regels met hetzelfde in mijn autoexec.bat, wat een beetje slordig is).

  Ik heb nog nergens gelezen over deze problemen. Ligt dit aan mijn instellingen? Ik vind McAfee door dit alles niet erg professioneel overkomen, maar met verse updates heb ik al heel wat virussen tegengehouden. Dus svp geen reacties met reclame over Norton oid.
  Ik draai op een AMD-K6 Win95, maar onder Win98 met PentiumIII doet ie hetzelfde. :roll:
 • ik heb hierover op de site van mcafee wel iets gelezen: http://ts.mcafeehulp.com/displayDoc.asp?docID=68859&param1=15246&HotTopic=YES

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.