Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Backdoor/subseven.

Anoniem
Red Dragon
13 antwoorden
 • Ik heb de laatste maand last van om de zoveel paar uur een aanval met backdoor/subseven trojanhorse. Mijn firewall stopt de aanval maar ze zijn wel erg aanhoudend en het is alleen maar een kwestie van tijd voor ze een ander programma proberen wat mijn firewall misschien niet herkend. Ook word ik om de paar seconde gescanned van iedere keer weer een ander IP adres. Dit ziet er allemaal wat ernstiger uit dan het werk van degemiddelde internet cracker broekie. Mijn vraag is nu of ik hier wat aan kan doen. Is het bv mogelijk om mijn ip adres te veranderen? Bij voorbaad dank.
 • Je firewall houdt ál het inkomende verkeer tegen, behalve als je toestemming geeft. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Je IP-adres kan alleen door je provider veranderd worden, een telefoonje doet waarschijnlijk wonderen :)
 • Tja..
  Mijn firewall detecteert ook trojans, ook als ik wil downloaden bij
  nero.com (ftp)
  Of dat nu echt trojans zijn betwijfel ik dus
 • Tijdje geleden wilde Mirc ook mijn poortjes scannen. Gewoon niet toelaten da's alles
 • [b:d964cfc4bc]Dit gebeurt bij mij ook regelmatig.[/b:d964cfc4bc]

  Maak je geen zorgen, je bent aangesloten op een wereldwijd netwerk waar er zeker duizenden piepeltjes zijn die poortjes scannen en nog een paar duizend die met die poortjes ook iets kunnen.

  Als je FW alles tegenhoudt is er niks aan de hand hoor! :wink:
 • Er kan dus geen kwaad worden gedaan?

  Toch hoogst irritant en stel dat om watvoor reden dan ook de firewall eens niet opstart of gewoon even niet mee draait? (ik heb na een crash ooit ondekt dat de firewal na ctr alt del niet automatisch opstartte)

  Beter is een poortscan te doen en de poorten die kennelijk wijd open staan (waarschijnlijk zijn die er anders zou er niet telkens gepoogd worden in te breken) te sluiten.

  Kijk hier eens:http://grc.com/su-rebinding9x.htm
 • Poortscan en het sluiten van poorten en zetten van onbeschermde poorten in de controlelijst van een FW zijn zaken die toch wel inbegrepen mogen zijn als je een geavanceerde FW hebt! :wink:
 • heb je ook kazaa toevallig???

  dit wordt bij mij zovaak gemeld, maar is altijd kazaa die dan zit te zeuren, omdat er iemand bij je aan het downloaden is, en je kazaa niet aan hebt staan staat de port van kazaa niet open, waardoor je firewall denkt dat het een scan is…..

  niks aan de hand
 • Yep! Klopt.
 • je kan beter zorgen dat ze niet van je kunnen downloaden via kazaa. Als ze kunnen downloaden van je pc kunnen de slimmen ook in je pc komen.
  Je kan het delen uitschakelen onder de tab traffic in het optie menu.
  Zelf kan je dan nog wel downloaden hoor…let op dat je geen trojans binnenhaalt!

  Mz
 • [quote:3e2c2201cc="psychonetics"]je kan beter zorgen dat ze niet van je kunnen downloaden via kazaa. Als ze kunnen downloaden van je pc kunnen de slimmen ook in je pc komen.
  Je kan het delen uitschakelen onder de tab traffic in het optie menu.
  Zelf kan je dan nog wel downloaden hoor…let op dat je geen trojans binnenhaalt!

  Mz[/quote:3e2c2201cc]
  Dan is een beetje het effect van KaZaa weg he?
 • WOW :o

  denk dat het niet meer echt nodig is om nu nog eens een keer te gaan posten of niet??

  @psychonetics

  kijk even naar de datum van de laatste post….. het wordt niet op prijs gesteld deze oude draden omhoog te halen
 • euh…. 1000 maal sorry, niet op gelet. :oops:

  en 't effect van kazaa is dan wel weg ja, maar ik ben redelijk voorzichtig met mijn pc en er zijn altijd mensen die nog wel willen sharen dus…

  groet psychonetics

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.