Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

virusscan voor windows95

Anoniem
zabadak
5 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb in ons thuis-netwerk een aantal pc's met windows 95 (pentium200), op deze pc's heb ik windows95 gezet.
  Ik heb mcafee virusscan6 erop gezet, en heb de .dat bestanden upgedate. Als ik nu een pc opstart duurt het ongeveer een minuut voordat het scherm van mcafee virusscan is verdwenen, dit was niet zo voordat ik de updates had geinstaleerd.
  Het is trouwens aleen zo als het netwerk nietactief is, of als de computer niet aan het netwerk gekopeld zit.

  Weet iemand waar dat aan ligt? of weet iemand een (gratis) virusscan die wel goed werkt onder win95?
 • Bij een oudere PC zit je al snel met te zware software. Het is daarom niet verkeerd om op een P I -200 met Win95 een oudere versie van VirusScan te draaien.

  Ik heb op mijm P II - 350MHz - Win98 VirusScan 4.03 draaien en
  op mijn P IV - 2400 MHZ - Win ME de Viruscan 4.5. Dat is de versie van XS4all die bij je abonnement gratis is inbegrepen.

  Ze doen naar tevredenheid en worden door McAfee nog steeds ondersteund met verse datfiles. Dus voor mij geen reden om te upgraden.

  If it ain't broken, fix it untill it is…

  Zabadak
 • [quote:a0c9fa3d26="zabadak"]Bij een oudere PC zit je al snel met te zware software. Het is daarom niet verkeerd om op een P I -200 met Win95 een oudere versie van VirusScan te draaien.

  Ik heb op mijm P II - 350MHz - Win98 VirusScan 4.03 draaien en
  op mijn P IV - 2400 MHZ - Win ME de Viruscan 4.5. Dat is de versie van XS4all die bij je abonnement gratis is inbegrepen.

  Ze doen naar tevredenheid en worden door McAfee nog steeds ondersteund met verse datfiles. Dus voor mij geen reden om te upgraden.

  If it ain't broken, fix it untill it is…

  Zabadak[/quote:a0c9fa3d26]


  Virusscan 6.0 is ook niet alles (zie ander topic), maar ik ben van virusscan 4 overgegaan naar 6 omdat welliswaar de DAT files nog gebruikt kunnen worden (engine versies 6 en 7 heet dan ook 4160),
  maar virusscan 4 kan deze nieuwe engine niet gebruiken en dus ben je
  niet helemaal 100% safe. In ider geval commercieel genoeg om mij op virusscan 6 te laten overstappen.
 • Ik had eerst ook Mcafee virusscan 4 geinstaleerd maar op de site van mcafee stond:

  [quote:a984ac4cec]DAT FILE: VirusScan, Version 3.X and 4.X versions are NO LONGER SUPPORTED


  Please note: IF YOU ARE RUNNING VirusScan 3.x, or VirusScan 4.x retail box product, your product is no longer supported, and your DAT files and engine are no longer updated with the current virus protection. Click here to purchase a currently supported release of VirusScan. [/quote:a984ac4cec]
  Dus ik dacht dat je die datfiles niet meer kon upgraden. Mar dat kan dus wel?
 • Dat gaat dus. Ik snap niet waarom dat wordt geroepen, of om commerciele redenen.

  Ik heb nu datfile 4244 created op 22-01-2003
  Zowel via de auto update, als via WS_FTP_PRO kan ik bijwerken.
  En het werkt als een tiet, want op mijn ADSL netwerkje zitten 4 PC's met 2 KaZaA draaiers, de nodige MSNers en incredibelmailers. Op een drukke dag worden er zo'n 6 Virussen gesignaleerd. Yaha, Klez en hun varianten zijn de toppers. Het sterft in Nederland echt van de virussen, want via mail komt het toch vanaf vrienden. Iedereen die geen up-to-date scanner heeft draaien is een oen die meehelpt het internet verkeer te vervuilen.

  Bedenk ook dat er steeds meer providers komen die een scxanservice aanbiedne voor een enkele euro in de maand, wat ik een goede ontwikkeling vind.

  Zoals al gezegd: Elke xs4all klant kan gratis VirusScan 4.5 ophalen bij het service center, met licentie, want die zit in het abonnment inbegrepen. Ook de McAfee Desktop firewall.
  Misschien ken jij ook wel iemand met een XS4all abonnement….om te controleren of diegene al VirusScan gebruikt natuurlijk.

  Zabbie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.