Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Lekker zeg! TROJAN in 1stpage2000-webpage-developer

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb tot twee keer toe 1stpage2000 gedownload van de officiele webpage en dit kwam bij installatie van het programma tevoorschijn:

  Norton Antivirus has detected and removed a Trojan virus from your computer. "Six buttons from hell"

  JS.Trojan.WindowBomb is a Trojan that opens a very large number of Web browser windows. In some cases, the mouse stops working and the time on the system clock keeps changing.

  Hoe valt dit te verklaren?
 • Geen idee, maar ik weet wel dat dit topic totaal niks met webdesign te maken heeft, ik verplaats de topic dus naar "Beveiliging & privacy".
 • Heb net ook even gekeken met Kaspersky, maar die vindt niks. Waar heb je dat ding gedownload, van de officiele site?
 • [b:570d71ec0a]Sorry Bill…[/b:570d71ec0a]


  Inderdaad Gerben, officiele website!
 • Het is niet echt een virus maar een javascript wat enorm veel vensters tegelijk opent. Dit is dus niet echt een "virus" maar een "slecht" javascript waar de scanner op reageerd. Je kunt deze gewoon removen.
 • Dan zou ik toch even de makers inlichten. Als je het programma installeert, kun je dat script overigens vast wel weghalen bij de templates. Maar het zou ook een 'false positive' kunnen zijn, dus dat NAV zich een beetje vergist.
 • Ik heb dezelfde virusmelding van NAV2003 gekregen over dit virus,
  het manifesteert zich pas na het uitpakken van de bestanden.
  Wat volgens mij is gebeurd is dat toen ik wilde downloaden van de officiele side van 1stpage deze meldde dat de download op dat moment niet available was maar dat er een alternatieve site was toen ik daarop klikte begon het downloaden direct en kreeg ik dus naar achteraf bleek het virus. Het is volgens NAV niet echt gevaarlijk en eenvoudig te verwijderen.
 • Je hoeft de makers niet in te lichten want zij hebben dit script er zelf bijgezet :lol: Zo zie je maar hoe paniekerig iedereen is geworden na het installeren van een virusscanner. Maarja dit had je ook al op de site kunnen lezen …. en nee het is geen valse melding het is gewoon malicious javascript code welke standaard door norton wordt gedetecteerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.