Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Ad-Aware 6.0

Anoniem
Toshiba707
16 antwoorden
 • Nieuwe site, geheel nieuw programma en tot nu toe alleen maar postieve berichten gelezen en bovenal nog steeds gratis. Ik blijf Spybot S&D; ook nog gebruiken maar Ad-Aware is zeer zeker weer terug op mijn systeem. http://www.lavasoft.de/ [img:2b979cac5a]http://smilies.sofrayt.com/%5E
  /biggrininvert.gif[/img:2b979cac5a]
 • Ik heb Adaware Plus, Adaware pro, Tracks Eraser Pro en Spybot.

  Ik kan je zeggen (heb ik al in eerdere post vermeld) dat Adaware een lachertje is vergeleken bij wat Spybot er nog meer uithaalt, en Tracks Eraser Pro maakt het karwei af…

  Adware vond in mijn test 1 stukje spyware, Spybot vond er TWEE en nog een zooitje files (logs) die ook bekeken konden worden….

  Adaware was een autoriteit op mijn systeem maar sinds de updates te lang op zich laten wachten kies ik liever voor het zekere….
 • laat ook maar [img:b169563b88]http://smilies.sofrayt.com/%5E/q/unhappy.gif[/img:b169563b88]
 • [b:d8b30f482b]Nee Ipje![/b:d8b30f482b]

  Een gezonde discussie, daar kan iedereen van leren! :D
 • Ik heb die spybot ook wel eens geprobeerd. Had zelf het idee dat die wat te veel aangaf. Dat ie meer vindt, hoeft niet te betekenen dat ie perse beter is. Misschien is ie daarom juist wel slechter, omdat ie geen onderscheid maakt tussen wat wel en wat juist geen kwaad kan.
 • [b:5df3d823e8]Hangt er vanaf wat je zoekt[/b:5df3d823e8]

  Adaware zoekt alleen naar Spyware en wordt niet bepaald regelmatig geupdate, ik las ergens anders dat ze die updates ook verder gaan vertragen. :wink:

  Spybot zoekt naar én Spyware én logfiles. :lol:

  Ik heb persoonlijk een klerehekel aan logs omdat ze (voor mij) nergens toe dienen.
  Kan mij het schelen wat mijn laatst gebrande CD is, mijn laatst geopende ZIP/RAR-file, en nog veel meer van dat soort logjes?

  Vandaar dat ik Spybot een warm hart toedraag!
 • Logs zijn inderdaad meestal niet zo interessant. Maar kan het ook kwaad? En moet je je er nou echt druk over maken? Du moment iemand via het internet deze files kan lezen op jouw computer, is er namelijk iets veel ernstigers aan de hand. En dan helpt spybot ook weinig.
 • Die logs vind ik idd. ook niet zo heel belangrijk. Maar dat is geen argument om Spybot niet te gebruiken, want je kunt instellen waar 'ie naar zoekt.
  Spybot zoekt op mijn computer alleen naar spyware, net als ad-aware. :-)
  Aangezien Spybot wel regelmatig geupdate wordt, gebruik ik dat i.p.v. ad-aware.
 • ad-aware is naar mijn mening afgelopen week twee keer ge-update. dat lijkt mij vaak genoeg. Of zeg ik nu iets verkeerd???

  Ronald
 • Sterker nog, ik heb de afgelopen twee weken minstens twee nieuwe builds en drie nieuwe reffiles gezien. Wat Count Uilesnor, denk ik, bedoelt is het gat van september vorig jaar tot begin februari.

  Grtz,
 • Heb mijn oude versie direct na de melding van Ipje (thanks!) ingewisseld voor 6.0.
  Alleen….problemen. Hij blijft hangen op diverse partities bij diverse progs. Geeft geen aanwijzingen waarom.
  Heb de progjes 'uitgevinkt', maar vraag we toch af waarom dit gebeurt.
  Anderen vergelijkbare ervaringen?
 • [quote:80faaecc96="s.mart"]Alleen….problemen. Hij blijft hangen op diverse partities bij diverse progs.[/quote:80faaecc96]
  Niks te danken voor die problemen [img:80faaecc96]http://smilies.sofrayt.com/%5E/8/swink.gif[/img:80faaecc96] ik heb verder nog weinig gelezen over problemen, maar er is nu een nieuwe versie uitgekomen waarin een aantal "bugs" zijn opgelost de huidige versie is nu 6.0162 dus mischien is dat de oplossing voor jou problemen.
  De makers van Ad-aware zijn inderdaad een tijdje in gebreken gebleven omdat ze alle tijd in de huidige versie hadden gestoken, dat is natuurlijk niet goed te praten, maar je weet natuurlijk niet hoe zo'n team in elkaar zit.
  De eerste keer dat ik S&D; draaide om mijn systeem kreeg ik toch een vracht meldingen, maar toen ik alles had doorgekeken waren dat allemaal log files waar S&D; ook duidelijk aan geeft dat deze logfiles eigenlijk geen echte bedreiging zijn voor je privacy. Ik laat S&D; daar ook niet meer op reageren, maar dat is puur persoonlijk.
  De ref-updates zijn nu zeer frequent bij Ad-Aware dus het team is weer op oorlogs sterkte. S&D; is ook een goed programma en is inmiddels ook bezig met een nieuwe versie maar ik betwijfel of deze dan nog steeds gratis is. Ad-Aware heeft duidelijk ervoor gekozen om als eerst een nieuwe versie op de markt te krijgen en dat is ze gelukt, de manier waarop is mischien niet zo slim geweest, maar het eindresultaat mag er wezen.
 • [quote:144acfca14="Toshiba707"][b:144acfca14]Nee Ipje![/b:144acfca14]
  Een gezonde discussie, daar kan iedereen van leren! :D[/quote:144acfca14]
  Heb je gelijk in maar soms is het beter om even te wachten [img:144acfca14]http://smilies.sofrayt.com/%5E/8/smoke.gif[/img:144acfca14]
 • [quote:9dc8163f32="Metallica"]Wat Count Uilesnor, denk ik, bedoelt is het gat van september vorig jaar tot begin februari.[/quote:9dc8163f32]

  Daar doelde ik inderdaad op. Ik ben pas in december o.i.d. overgestapt op S&D.;
  Als Ad-Aware regelmatig updates uitbrengt (en als dat nu gemakkelijker gaat dan eerst: namelijk of van de website downen of een apart update programma installeren) dan is het idd een prima programma.
 • [b:ef9b876316]Hey IPJE![/b:ef9b876316] (Wat een prachtnaam! :D )

  Ik heb me gisteravond es lekker laten infecteren door spyware en vervolgens Adaware es een kans gegeven.

  Hij vond er 6.

  Spybot S&D; vond er jawel ZEVEN!

  De zevende was een hardnekkige, nieuwe klant die dus mooi door Spybot opgeruimd kon worden!

  Helaas, alweer 2-1 voor Spybot! :lol: :lol:
 • [quote:2660877972="Toshiba707"][b:2660877972]Hey IPJE![/b:2660877972] (Wat een prachtnaam! :D )
  De zevende was een hardnekkige, nieuwe klant die dus mooi door Spybot opgeruimd kon worden!
  [/quote:2660877972]
  Dan zal je Ad-Aware wel niet op tijd hebben geupdate [img:2660877972]http://smilies.sofrayt.com/%5E/a0/tongue.gif[/img:2660877972].
  Verder zonder gekheid (moet natuurlijk ook kunnen) ik blijf beide proggies gewoon gebruiken. Het ging er mij vooral om, dat het bekend is dat AdAware een nieuwe versie heeft en de mensen kunnen beslissen of ze het wel of niet gaan gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord