Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Met Norton antivirus 2003 partities niet te formatteren

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Beste mensen, sinds ik Norton antivirus 2003 heb geinstalleerd kan ik mijn partities niet meer formatteren, hierbij krijg ik een venster te zien dat er een programma gebruik maakt van deze partitie en dat deze eerst dient te worden afgesloten, zo gauw ik NAV 2003 eraf gooi heb ik dit probleem niet meer, dit probleem heb ik op zowel Windows Millennium als Windows XP.

  Zijn er gebruikeres met dezelfde ervaringen en eventuele oplossingen?

  :-? :-?
 • Gewoon formatteren vanuit "dos".
 • Hoi Brigitte, het komt volgens mij doordat NAV 2003 constant een proces aan de partities koppelt, onder de dosprompt heb ik hem geprobeerd te formatteren, eerst moest ik de partitie ontkoppelen van die proces en vervolgens kon ik de partitie formatteren, en sindsdien kan ik de onder de dosprompt geformatteerde partieties ook gewoon weer onder Windopws formatteren, bedankt voor de tip.
  Maar heeft het voor de werking van NAV 2003 dan geen nadelige gevolgen?
  8) 8)
  Jules.
 • Heb je het vanaf een bootdiskette geprobeerd of een dosprompt onder Windows? In het eerste geval, en dat bedoelde ik eigenlijk, heeft Norton er niets meer mee te maken, want die draait niet.

  Overigens lijkt het me een nogal overbodige functie van Norton en als het iets met het "bewaken" van het master boot record te maken heeft, kun je maar beter blij zijn dat dat nu is uitgeschakeld; door zo'n bemoeizuchtige actie van Norton ben ik nl. een keer al m'n data kwijtgeraakt.
 • Allebei, via boot cd rom ken ik jouw verhaal, het gaat me er om dat als ik filmbestanden heb gebrand, dat de partitie met video bestanden dan geformatteerd kan worden, dan vind ik de bootmethode in dit geval toch wel omslachtig.

  Wat ik zei, ik heb het ook onder de windows dosprompt geprobeerd, dan kun je hem ontkoppelen, maar als ik de pc weer opstart is ie weer gekoppeld en krijg ik een lege map recycler op mijn partitie te zien.

  Ik heb ook al een keer alle optie's in NAV 2003 gewijzigd, tevergeefs.

  Dat wordt dan voorlopig onder de windows dosprompt formatteren en ontkoppelen.

  8)
  jules.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.