Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

RED ALERT !!

Anoniem
psychonetics
4 antwoorden
 • Ik gebruik McAfee als virusscanner , tezamen met een firewall. Om de zoveel tijd hoor ik een aantal toeters en bellen. Het gaat dan om een zgn. port attack. Wil dan iemand bij mij inbreken of zo??? Dan krijg je een scherm met jouw computer(icoontje) en die volgt een spoor van andere icoontjes die allemaal een computeradres voorstellen. Die worden gelinkt en dat kan dan lopen via Amsterdam, naar Chicago en ik weet niet waar naar toe.
  Erg leuk om te zien, maar wat betekent dat nu eigenlijk voor mij. Is dit een Red Alert? Iedereen naar de wapenen…??

  Groeten,

  Myra
 • Geen paniek. Port scans vinden met grote regelmaat plaats en is niet meer dan het kijken of er bepaalde poorten openstaan op een ip-range. Als je firewall een paar dagen geen melding geeft zou ik me meer zorgen maken, dat betekend dat hij ze dus niet ziet, terwijl ze eigenlijk gewoon horen bij "het on-line zijn" hoe triest het ook is.
 • Hé Vencent, dank je voor de geruststelling. Maar het is dus toch eigenlijk een "aanval"..?? Wat gebeurt er dan als zo'n poort openstaat? Wat kan men daar aanrichten? En kan ik iets voorkomen? Gaat zo'n attack doelgericht of komt het gewoon in het dataverkeer voor dat er een adres gekruist wordt?

  Groeten,
  Myra
 • De meeste scriptkiddys (kinderen die tooltjes downloaden om te hacken) pikken ip-range waar die van jou ook toevallig inzit en kijken welke poorten openstaan, de meeste personal firewalls zorgen ervoor dat er geen antwoord wordt teruggestuurd naar de aanvrager, dus die denken dat jouw ip-adres niet in gebruik is. Vinden ze om wat voor reden dan ook wel een open poort, kunnen ze kijken wat er achter die poort hangt (80=http servertje, 25=mailserver etc etc) vervolgens kunnen ze kijken wat de zwakheden zijn van de door jou gebruikte software en gaan hacken. Nogmaals, dit is een lange weg die begint met poortscans waar jouw firewall al een stokje voor steekt…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.