Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

vervelende extra zoekbalk bij Internet Explorer

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Elke keer als ik mijn Internet Explorer opstart krijg ik onder mijn standaard opstartpagina een extra zoekbalk onder op het scherm. Dit vind ik erg vervelend, omdat ik daar niet om gevraagd heb. Ik heb het vermoeden dat na het bezoeken van een of andere muzieksite er per ongeluk iets binnengekomen is wat dit probleem veroorzaakt.
  In de internet opties staat dan ook niet www.startpagina.nl, maar
  http://tjdo.com/passthrough/index.html?http://www.startpagina.nl/.
  Ik heb al van alles geprobeerd om dit weg te krijgen. Het lukt me alleen niet. Wie kan mij helpen. Ook bij het opstarten van de computer vraagt mijn firewall (Norton 2002) om toestemming te verlenen aan steeds een exe bestand met steeds verschillende letters. Ook niet om gevraagd dus. Wie kan mij helpen????
 • Ga naar de echte startpagina die je wil hebben door die in te tikken in je adres balk.
  Ga dan in het explorermenu naar extra > internetopties en klik bij startpagina op de button "huidige gebruiken". Dan schrijft hij je huidige startpagina erin en dan is het opgelost

  greetz

  zabadak
 • Bedankt, mijn eerste probleem is nu opgelost. Eigenlijk stom dat ik daar nooit aan heb gedacht. Alleen nu mijn tweede probleem. Hoe kan het dat ik iedere keer als ik de computer aandoe een wwarschuwing van Norton krijg om een of andere vage …..exe toegang te verlenen. Meestal zijn het willekeurige letter met de extensie exe. bijv sde.exe of ies dergelijks. Wat kan ik hieraan doen?
  Jelkootje
 • Nee hoor ik heb te vroeg gejuichd. Het probleem van de ongewenste zoekbalk is er weer . Dus ook jouw oplossing heeft niet geholpen. Help?
 • Je bent besmet met lop.com ( de meest rottige soort van spyware)
  Download HijackThis. Een korte uitleg en downloadlink vind je hier: http://www.tomcoyote.org/hjt/
  Unzip en Run het, Scan > Save log > sla het log op als txt bestand en kopieer en plak de inhoud in je volgende bericht.

  Grtz,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.