Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Hardware beveiligen, met kettingen????

Anoniem
Eddey
4 antwoorden
 • Als vrijwilliger heb ik in een zorgcentrum een internetcafe opgezet. De computers staan daar dus in een openbare ruimte. Onlangs is er een pc gestolen. Bij de uitgang van het tehuis is er 24-uurs videobewaking. Ondanks dat de dief op videoband staat kan de politie de dader niet vinden. Maar nu mijn vraag. Wat is de beste manier de pc's te beveiligen tegen diefstal? Ik hoorde dat er ook iets is met een sirene als er een kabeltje losgetrokken wordt. Of toch maar met kettingen vastleggen? Wellicht is er op dit onvolprezen forum wel iemand die hier een goede oplossing voor heeft!
 • Er zijn inderdaad van die alarmsystemen die ze in winkels ook hebben. Dat lijk mij de beste oplossing, want een ketting is met een betonschaar ook zo doorgeknipt.
 • Wat zeer goed helpt is om hem met schroeven/bouten aan de vloer/tafel vast te zetten.

  Gewoon gaten in de bodem van de kast maken en daar de schroeven/ bouten doorheen.

  Je kunt het nooit onmogelijk maken, maar wel lastig…..
 • Er zijn speciale staalkabels, die je aan de computer en bijvoorbeeld een tafel kunt bevestigen. Geen verweer tegen een betonschaar, maar het helpt altijd wat.

  Je hebt van die alarmsystemen in winkels voor leren jassen. Daar loopt een kabel door de mouw van een jas heen. Je kunt de jas van de hanger halen, maar er niet mee weglopen, dan trek je de kabel los, en gaat het alarm af.

  Voor een beetje hobbyist moet het trouwens niet zo'n kunst zijn, iets vergelijkbaars inelkaar te knutselen, van standaard alarm onderdelen uit de bouwmarkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.