Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

XPPRO: TCP/IP-filtering aan als extra beveiliging?

Anoniem
FoXiERotjEknoR
3 antwoorden
 • Hi all,

  Ik zat eens te denken. Als je nu in aanvulling op ZoneAlarm de TCP/IP-filtering aanzet en daarin expliciet de poorten open zet waarlangs gewerkt mag worden, dan weet je zeker dat trojans ed die niet via de standaard poorten (80,8080, etc) werken er niet uit kunnen, en omgekeerd. Weet iemand welke poorten je allemaal open, en welke je allemaal dicht moet zetten? Een site waarop ze per applicatie staan misschien? Ik heb gezocht maar kon niets bruikbaars vinden. En tenslotte: zou dit wat uithalen, of is een domme gedachtenkronkel door teveel bier :-) ?

  Groeten,

  Heuvt
 • lijkt mij op zich nie eens zo'n vaag id, maar jah tis vrijdag (… liters bacardi…) Maar zijn de meeste trojans nou juist niet geschreven om dus bekende ports te nemen die op dat moment net ff niet gebruikt worden.

  Die zouden dan toch gewoon open staan?

  En inmiddels gebruik ik bv zelf zoveel progjes, die geloof ik allemaal langs een andere port het net op gaan/willen, dat ik idd nie meer weet wat nu vaak wordt gebruikt. dus hou ik ales dicht tot ik weet of het wel echt nodig is dat ze inet op gaan.

  En dan heb je natuurlijk progjes die hele ranges aan ports kunnen gebruiken.

  Over ranges trouwens, valt jullie niet op dat als je cookies op een port blocked ze gewoon ijskoud de volgende port proberen…

  of ligt het idd aan mijn vrijdagavond ritueel? :oops:
 • Jij hebt een heel zwaar vrijdagavondritueel, met waarschijnlijk inderdaad liters Bacardi; het is nu namelijk al zaterdag :wink:

  BTW: Hoe block jij cookies op poorten?

  Groeten,

  Heuvt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.