Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Aconti.exe en Ben-wcizigujmam in mijn werkroep

Anoniem
Peter Hoogendoorn
5 antwoorden
 • Hallo,

  In tref in mijn startupmenu een explorer starter die het bestand aconti.exe in de windows direcory opstart. Het lijkt me een dialer, maar omdat ik ADSL heb en het modem uitgezet, krijg ik een foutmelding. Op www.aconti.net lees ik wel wat info hierover. Heeft iemand een ervaring waarmee dit is binnengekomen. Het bestand trof ik overigens ook aangevinkt in de opstart van msconfig. (natuurlijk eruitgehaald). Het lijkt me een "erotische" dialer, maar omdat er geen erotiek wordt bezocht, moet ik het anders zoeken.

  Ook sinds kort, heb ik naast mijn eigen thuisnetwerkje, die ik een aparte naam heb gegeven, een tweede netwerknaam met de standaardnaam "werkgroep" en een gebruiker met de naam "Ben-wcizigujmam". Ik krijg geen toegang en er wordt een paswoord gevraagd.
  Kent iemand dit…?

  Alvast bedankt..!

  Zabbie
 • Klikt als gehackt ofzo. Misschien verstandig om ff The Cleaner te downloaden en de PC ff door te scannen naar files. En vergeet de virusscanner niet als die nog niet aan staat

  groeten

  Peter
 • al eens Adaware of Spybot laten draaien?
 • Hahahaha, Passer, je moet mij maar volgen op het forum, kan je me aanvullen :lol:
 • Dank voor de snelle reacties,

  McAfee VirusScan en Firewall staan aan en up-to-date. Adaware 6 met de laatste ref file ook gedraaid op alle HDD's en partities. Die heeft alleen de laatste cookies gewist.
  Inmiddels ben ik de trial van TheCleaner aan het downen bij www.moosoft.com/thecleaner

  Kent niemand die namen?

  zabbie

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.