Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

firewall en router! beveiliging???

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Heb net een router (draytek 2300) geinstalleerd. maar hoe weet ik nu of de firewall daarin goed werkt? Heb deze nu standaard ingesteld staan: default data en call filter. Een leaktest geeft aan dat de firewall 'open'is!
  Hoe kan dat nu?
  En heb ik nu op alle achter de router gebruikte computers ook nog een virsuscanner nodig?? En is dat voldoende om een netwerkje te beveiligen?? Gebruik de computers deels ook zakelijk dus een goede beveiliging is gewenst!
  Jan
 • Ik heb de Draytek 2200 en ik heb een hele zwik regels ingesteld volgens deze handleiding (Duits):
  http://www.vigor-users.de/cgi-bin/topdl/download.pl?file=firewalls_2.pdf
 • ik zou dan toch nog eens de handleiding van je router eens goed doorbladeren, want open is nog lang geen stealthed ports, wat toch wel preferabel is.

  Uiteraard heb je op ALLE pc's na de router ook gewoon nog een antivirus progje nodig. Een firewall en een av vullen elkaar aan en overlappen elkaar qua beveiliging maar ten dele. Laat staan met een firewall die niet eens goed staat afgesteld.


  Ik zou je toch aan willen raden om behalve je router (hardwarematige firewall) toch ook gewoon een softwarematige firewall te installeren.
  Reden? die heb je zelf al gegeven.
  Blijkbaar valt het toch tegen voor veel mensen om een hardwarematige firewall goed in te stellen en dus doettie het gewoon niet goed genoeg.

  een softwarematige firewall is vaak veel gebruiksvriendelijker. Die werkt meestal met wizards die knidertjes nog snappen. En als je dan toch bezig bent, waarom schaf je niet een internet security achtig pakket aan? Dan heb je een firewall en een av die ook nog eens redelijk op elkaar afgestemd zijn. Bijv. Norton of mcafee.
 • De Leaktest gaf aan: firewall penetrated. Moet ik soms de firewall van de router buiten de standaard configuratie om nog apart instellen? En hoe?
 • De computer geeft op deze link aan dat deze ongeldig is!
  Maar buiten dat de router maakt zichzelf toch onzichtbaar??
  Of vergis ik me daarin en moet je dat doen door allerlei extra instellingen?
  Bedankt alvast!
  Jan
 • Je kunt je firewall testen op www.grc.com.
  Kijk daar bij "shields up" en "probe my ports".
  Als je beveiliging niet goed is, blijkt dat wel, en krijg je allerlei aanwijzingen om e.e.a. te verbeteren.
  Buiten een goede firewall is een goede anti-virus beveiliging altijd noodzakelijk!
 • OK, de link:
  http://www.vigor-users.de/index.htm?ko_forum.htm

  Daarna moet je in het linkerscherm naar Firewall-Tipps (onder het kopje "Tipps & Tricks" en je ziet vervolgens de link naar "Firewall Konfiguration 2. Auflage, Stand: 19. Februar 2003".

  Alleen op de manier zoals hierin wordt beschreven is bij mij alles stealth en onzichtbaar.

  Wil je Leaktest te slim af zijn, heb je nog altijd een personal firewall nodig. In de bovengenoemde handleiding vind je trouwens een tip om Kerio zodanig te beveiligen, dat je internetverbinding wordt uitgeschakeld op het moment dat de Kerio-service wordt uitgeschakeld (kan bv. door een virus worden veroorzaakt).
 • Heb de test gedaan op www.grc.com. Geeft aan dat de onderzochte poorten onzichtbaar zijn. Maar ws zijn niet alle poorten gescand! Ik ga nog eens naar die Duitse website. Mocht ik er niet uitkomen dan meld ik me weer! [i:5cb8f5853c]Bedankt voor jullie tips[/i:5cb8f5853c].
  Heb echter nog wel een vraag.
  Heb nog een cd met NAV 2001. Kan ik deze nu ook gebruiken voor een andere netwerkcomputer? Van een winkelier hoorde ik dat de virusdefinities anders zijn dan die van NAV2003!! Klopt dat?
  Volgens mij maakt het wat beveiliging betreft toch niets uit? Of is het beter om een recente versie van NAV te kopen?
  (heb nog wel het probleem dat ik de printer die ik op de router heb aangesloten nog niet aan de praat krijg! ..iets voor een ander forum!!)
  Groeten,
  Jan
 • Helaas kan ik dat bestand niet openen op die Duitse site. Heb wel acrobat reader op mijn computer. Hij geeft steeds aan: ungultiger referer…….tja!
 • Bij mij werkt het prima! Stuur me je emailadres even per persoonlijk bericht, dan mail ik 'm naar je toe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.