Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Onverklaarbaar surfgedrag via xs4all proxy server

Anoniem
nook
2 antwoorden
  • Hallo allemaal, wist niet zeker of dit nou bij 'programmeren' of bij 'netwerken' hoorde, maar de onduidelijkheid zit 'm toch bij het netwerkdeel. Achtergrondinformatie: ik wil iemand tijdelijk toegang verlenen tot een FTP-server zodat hij er er bestanden op kan zetten, maar wil niet dat de username/password informatie bekend gemaakt wordt. Dit kan bijvoorbeeld prima via een asp script verstopt worden.

    Ik probeer op een website een asp script te zetten dat een redirect uitvoert naar een tweede server…maar niet zomaar een redirect, nee, het is een directe inlog op het FTP-deel van die tweede server via een URL-string (want als je ftp://usernaam:wachtwoord@ftpserver/ in je browser intikt, dan kom je er vaak meteen in, zo ook bij de FTP server in dit verhaal).

    Dus, ik dacht zo van: als ik op de eerste server een simpele redirect zet met waarde "ftp://usernaam:wachtwoord@ftpserver", dan zou dat gewoon moeten lukken. Nee dus. Ik denk ook wel dat ik weet waarom, de script wordt natuurlijk lokaal op die server uitgevoerd en die mag niet zomaar een willekeurige FTP-verbinding maken met een andere server!

    (het gaat in beide gevallen overigens om servers die elders gehost worden)

    Maar nu het vreemde: het lukt wel als ik met mijn browser gebruik maak van de XS4ALL proxy server! En ik snap niet helemaal waarom dat zo is. Misschien dat deze proxy server zelf een kopie maakt van het asp script en lokaal uitvoert (en die proxy server mag wel (bijna) overal verbinding mee maken)? Een ander uitleg voor dit afwijkende gedrag kan ik zo 1-2-3 niet bedenken.
  • Antwoord op mijn eigen vraag: Ja hoor, ik heb het elders ook getest met een andere proxy server maar met precies dezelfde resultaten. Goh, dus volgens mij pakken proxy servers ook het hele aspscript mee en voeren ze het lokaal uit!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.