Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

ZoneAlarm Pro

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Als firewall gebruik ik de nieuwste versie van ZoneAlarm Pro. Onlangs heb ik een intern netwerk aangelegd met een USB Bridge Cable etc. om wat bestanden te kunnen uitwisselen tussen twee PC's.
  Als ik mijn PC of mijn laptop opstart, dan krijg ik de melding van ZAP: "een nieuw netwerk gededecteerd met een IP adres nr. etc en toegevoegd aan de Internet Zone".
  In dit opstart schermpje kun je wisselen naar Trusted Zone en ook kun je aanvinken dat het de volgende keer niet meer wordt gevraagd c.q. dat de instellingen worden bewaard.
  Toch werkt dat laatste niet, omdat bij elke start de vraag terugkeert.

  Wat is de oplossing, om deze bevestigingsprocedure te doorlopen, voortaan te ontlopen?

  groet, Hans
 • Uitzetten. Veel mensen zeggen: ze hacken je zo. Dat is grote onzin. Je wordt alleen maar gehackt door noobs en durf het er gewoon af te gooien! Het maakt je pc en internet alleen maar traag!

  :D Peter
 • [quote:37dcc11fb8="Peter Hoogendoorn"]Uitzetten. Veel mensen zeggen: ze hacken je zo. Dat is grote onzin. Je wordt alleen maar gehackt door noobs en durf het er gewoon af te gooien![/quote:37dcc11fb8]Ik gebruik niet eens Windows, en in Linux kan ik mooi zien wie er wat allemaal probeert op mijn computer. Zo is sinds het begin van dit jaar 17196 keer geprobeert UDP poort 137 te benaderen. Dit bleek een zeker virus te zijn die zich door middel van bestands en printerdeling probeert te verspreiden.

  Er zijn overigens veel meer poorten die geprobeert worden; in hoeverre dit hackers weet ik niet.

  Bovendien voorkomt ZoneAlarm ervoor dat spyware minder kans krijgt; uit privacy overwegingen is ook dit aan te raden.
 • [quote:247f84541d="M Kelder"][quote:247f84541d="Peter Hoogendoorn"]Uitzetten. Veel mensen zeggen: ze hacken je zo. Dat is grote onzin. Je wordt alleen maar gehackt door noobs en durf het er gewoon af te gooien![/quote:247f84541d]Ik gebruik niet eens Windows, en in Linux kan ik mooi zien wie er wat allemaal probeert op mijn computer. Zo is sinds het begin van dit jaar 17196 keer geprobeert UDP poort 137 te benaderen. Dit bleek een zeker virus te zijn die zich door middel van bestands en printerdeling probeert te verspreiden.

  Er zijn overigens veel meer poorten die geprobeert worden; in hoeverre dit hackers weet ik niet.

  Bovendien voorkomt ZoneAlarm ervoor dat spyware minder kans krijgt; uit privacy overwegingen is ook dit aan te raden.[/quote:247f84541d]

  Het is de afweging die je maakt. Als je last hebt van een virus kan je beter een virusscanner downloaden. Dat werkt beter. Als je het virus delete wordt de poort ook niet meer benadererd.

  Peter
 • Dat virus (Bugbear, maar ook anderen) scant als een gek netwerksegmenten af in de omgeving van de besmette PC. Op het moment dat je PC niet afdoende beveiligd is (hele horden hebben bv. bestands- en printerdeling aan staan op de externe adapter) kun je besmet raken. Leuk he, je hoeft niet eens een attachment te openen om besmet te raken.

  Een firewall is dan ook wel degelijk nuttig en in zo'n geval zelfs beter dan een virusscanner omdat de boel wordt tegengehouden nog voordat het virus op je PC belandt.

  Daarnaast kan een firewall, vaak op applicatieniveau, de toegang regelen en ook spyware en trojans tegenhouden.
 • [quote:58bacf795c="BrigitteW"]Dat virus (Bugbear, maar ook anderen) scant als een gek netwerksegmenten af in de omgeving van de besmette PC. Op het moment dat je PC niet afdoende beveiligd is (hele horden hebben bv. bestands- en printerdeling aan staan op de externe adapter) kun je besmet raken. Leuk he, je hoeft niet eens een attachment te openen om besmet te raken.

  Een firewall is dan ook wel degelijk nuttig en in zo'n geval zelfs beter dan een virusscanner omdat de boel wordt tegengehouden nog voordat het virus op je PC belandt.

  Daarnaast kan een firewall, vaak op applicatieniveau, de toegang regelen en ook spyware en trojans tegenhouden.[/quote:58bacf795c]

  Voorkomen is beter dan …. Iedereen weet dat je besmet kan raken maar zorg dan voor een virusscanner. Ik heb helemaal nix en zoveel mensen ook. Van die hobbyboeren die net de pc aan kunnen zetten zijn doodsbang voor virussen. Heb ik een virus: wat ik in 8 jaar nog nooit heb gehad: format c: Voor spyware heb ik gewoon Ad Aware! Je moet gewoon uitkijken met Gator, Weatherbug, etc..

  Peter
 • Het probleem is dat je geen netwerk hebt aangelegd - je hebt je computers verbonden met een USB-kabeltje. Logisch dat ZAP dan bij het aktiveren van een verbinding via dat kabeltje iedere keer zegt dat ie een nieuw netwerk heeft aangetroffen… Je zou je computers kunnen aansluiten via een hubje (er zijn al redelijk goedkope die ook 100 Mbps aankunnen…). Als je er voor zorgt dat de computer met ZAP altijd is aangesloten op dat hubje dan is er een aktief netwerk, en krijg je de vraag dus ook niet meer opnieuw gesteld. Succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.