Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

firewall voor w2k server

Anoniem
None
4 antwoorden
 • hallo,

  Heeft er iemand ervaring met een goede firewall voor w2k server. Ik kan nergens vinden of zonealarm pro dit kan. In elk geval heeft symantec hier niets voor.

  Overigens zit in zonealarm pro ook een virusscanner?

  Wat gebruiken bedrijven die w2k server draaien als firewall en virusscanner?

  Groet,

  Menno
 • [quote:f907ef8cf6="mspost"]Wat gebruiken bedrijven die w2k server draaien als firewall en virusscanner?[/quote:f907ef8cf6]
  dat verschilt per bedrijf
 • Grote bedrijven gebruiken vaak Microsoft ISA-server. Dit is echter een professionele firewall/proxyserver en niet echt interessant voor de thuisgebruiker (hoewel ik het hier thuis ook heb draaien). Als je op wat voor manier ook aan een exemplaar kan komen is het wel de moeite waard om eens mee te experimenteren. Het is echter niet makkelijk om de boel in te stellen, maar op www.isaserver.org kan men je goed helpen.

  Voor virusscanners worden vaak enterprise-versies van de bekende fabrikanten gebruikt. Ik zelf heb de beste ervaring met Symantec Antivirus Enterprise edition 8.5.
 • [quote:1360397ed5="Leo S"]Grote bedrijven gebruiken vaak Microsoft ISA-server. Dit is echter een professionele firewall/proxyserver en niet echt interessant voor de thuisgebruiker (hoewel ik het hier thuis ook heb draaien). Als je op wat voor manier ook aan een exemplaar kan komen is het wel de moeite waard om eens mee te experimenteren. Het is echter niet makkelijk om de boel in te stellen, maar op www.isaserver.org kan men je goed helpen.

  Voor virusscanners worden vaak enterprise-versies van de bekende fabrikanten gebruikt. Ik zelf heb de beste ervaring met Symantec Antivirus Enterprise edition 8.5.[/quote:1360397ed5]
  Grote berijven zullen isa-server alleen inzetten voor de proxyfuncties, een beetje zichzelf respecterend bedrijf dat zijn beveiliging serieus neemt zal nooit een ms product gebruiken voor de veiligheid. Een appliance zal hier veel beter in presteren en zal er gauw gekozen worden voor Checkpoint, Nokia of Watchguard (of iets in die range).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.