Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Norton security weigert alles

Anoniem
Toshiba707
5 antwoorden
 • Raar probleem. Ik probeerde gisteren Norton internet sec. te installeren bij iemand (keurig nieuw uit de winkel).
  Dat ging op zich goed, maar na de live update moest ik computer herstarten.
  Dan hoort Norton op te starten, maar dat deed ie niet, handmatig opgestart en toen bleek dat alle functies waren uitgeschakeld. Als ik wat probeerde aan te zetten dan weigerde Norton. Veranderingen mochten alleen door de administrateur (of zo) worden gedaan. Nix hielp, ik kon nergens iets veranderen. Zelfs het deleten lukte niet want daar had ik geen "rechten" voor. Internet kon ik niet meer op, dat werd ook geblokkeerd.
  Nu heb ik windows (XP) maar een paar dagen terug gezet, en kan internet weer worden gebruikt. Maar ik snap er helemaal nix van, weet iemand hoe ik het er af krijg zodat ik kan proberen schoon te installeren? En kent iemand dit gedoe? Ik heb al 2 uur zitten zoeken bij Norton, maar daar kan ik nix vinden. Vast dank!
  Is Fujitsu/siemens computer met XP en een mxstream verbinding. Bij de installatie had ik overigens aangegeven dat ik geen parental control (of zoiets) wilde, dus er zat ook geen user accounts bij.
 • Ikzelf heb geen Norton, maar je vraag doet me denken aan volgend probleem dat ik ergens oppikte. Misschien ben je er iets mee. Proberen maar zou ik zeggen…

  'Ik krijg de kreet "toegang geweigerd" , ja ik ben administrator. Waarschijnlijk heb ik die mappen ooit eens beveiligd, hoe kom ik er ooit weer in (staat op een NTFS partitie). '

  Voer een "take ownership"-actie uit: http://support.microsoft.com/?kbid=308421

  Is het tabblad Beveiliging weg?

  Zorg dan eerst dat je dit tabblad weer zichtbaar krijgt. Ga in Windows Verkenner naar Extra >Mapopties > Weergave en dan helemaal onderdaan staat (Use Simple File Sharing) Ned??? Haal hier het vinkje weg. Nu is het tabblad beveiliging zichtbaar en kan je de als Administrator de owner ship overnemen. Nu antwoord op de vraag waarom je er nu als beheerder er niet meer bij kan. Dit komt omdat de rechten niet plaats vinden op de naam maar op een SID (security ID) nummer. Omdat je nu een nieuwe XP installatie hebt gedaan is je SID absoluut anders en dus heb je geen toegang.
  (Behalve als je WinXP Home Edition gebruikt. Dan kun je namelijk alleen maar bij tabblad Beveiliging door op te starten in Veilige Modus en in te loggen met een beheers-account)
 • Merci voor moeite, maar het blijkt toch bekend te zijn bij Norton:

  Norton Internet Security 2003 does not load on reboot after applying the 6.04 patch via LiveUpdate . - The NIS, NPF, or NIS Pro 2003 icons are missing from the desktop and/or the SystemTray.
  - When you open the program to enable NIS, NPF, or NIS Pro 2003 you are prompted that you must be a supervisor.
  - Your computer runs much slower than usual.
  - Programs take longer to open.

  Dit stond dus lekker verstopt op de site…..
  De door hun geboden oplossing gaat me oo nog wel wat tijd kosten vrees ik,
  nou ja, weet tenminste wat er fout was….snapte er al helemaal nix van.
  :evil:
 • Ben ik blij dat ik bij mijn format het onlangs heb gelaten bij een her-installatie van mijn vertrouwde Norton SystemWorks met Firewall! :)
 • system works met firewall?? ik dacht dat het met virusscanner erbij was maar dat je firewall dan apart moet installeren of heb ik het mis?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.