Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Spam de spammer

Anoniem
heuvt
16 antwoorden
 • De laatste tijd wordt ik bedolven onder onzinmail. Zeker nadat ik de klassieke fout heb gemaakt door een REMOVE mailtje terug te sturen. (Achteraf gezien misschien niet slim, maar je moet toch iets…) Weet iemand een manier om spammers terug te pesten, dwz mail te retourneren (een mailbombardement :evil: lijkt me ook wel wat, weten ze zelf eens hoe iritant het is) of zoiets?
 • De meeste spammers gebruiken fake emailadressen, dus bomben heeft geen zin, een spam-filter is mijn inziens de enige "oplossing".
 • Of installeer MailWasher.
  Heeft spam filters en kan ook bouncen.
  Zoals Venzent zegt, gebruiken veel spammers valse email adressen, maar niet allemaal.
 • Het zwakke punt van dat bouncen (naast de fake adressen) is toch dat je ervan uitgaat dat er een "person who cares" aan de ontvangende kant zit, nl. dat iemand handmatig jouw adres gaat verwijderen uit de tienduizenden emailadressen die worden gebruikt. Wie gelooft dat nou?
 • [size=20:eb5cf25a65][b:eb5cf25a65]NEWSFLASH[/b:eb5cf25a65][/size:eb5cf25a65]
  [i:eb5cf25a65]Mailbombardementen zijn illegaal.[/i:eb5cf25a65]


  Kijk eens in de headers, soms zijn spammers zo stom om hun mail niet door een headerwasher te laten gaan…
 • <!– oeps, beetje ongeduldig :oops: –>
 • indien je outlook gebruikt kan je een rule aanmaken voor je junk mail en iedere keer dat je dan een junkmailtje binnenkrijgt duid je aan dat mails van deze afzender junk mail is en moet je ook instellen dat bij het openen van je outlook junkmail automatisch verwijderd word.
  dit zal slechts de mails tegenhouden die telkens dezelfde afzender gebruiken.
 • En het komt bijna nooit voor dat de afzender dezelfde is.

  Ik weet niet hoe de filters in te stellen zijn in de gemiddelde mailer, maar op een moderator-account waar heel veel spam binnenkomt en die wordt doorgesluist naar GMX (webbased mail), kan ik junkfilters instellen waarbij een compleet domein te blokkeren is. Moet je natuurlijk niet doen bij bv. hotmail.com omdat daar ook gewenste mail vandaan kan komen, maar allerlei obscure domeinen in de VS kun je gerust blokkeren. Dat werkt effectiever dan individuele afzenders wegfilteren.
 • Als ik alle reacties zo lees, denk ik dat de beste en snelste oplossing een tweede emailaccount is, waarbij het zaak is om dit adres niet buiten het adressenboek te verspreiden.

  (ik heb wailwasher pro ook geprobeerd, werkt goed, maar wel veel werk om alle instellingen te doen.)
 • filter ook het dollar teken $. De meeste zooi is immers amerikaans en meestal gaat om geld.
 • Als je outlook gebruikt is dit een handig proggy. http://www.cloudmark.com/products/spamnet/ Installeren en de spam verdwijnt bijna vanzelf. Wordt allemaal bijgehouden op het internet. Dus als je een nieuw spam bericht blokkerd wordt dit ook voor de rest van de gebruikers gedaan. Na enige controle natuurlijk.
 • download van mcfee antispam gratis 30 dagen trail
 • Ik word er ook doodziek van.

  Laatst ben ik maar eens zo'n vuile porno-site link gaan volgen. Kwam op de site en vond daar ergens 'contact us' Daar heb ik dus even een bommetje op losgelaten. :lol: :lol:
 • [quote:5c392ab6c5="Wiep Corbier"]Daar heb ik dus even een bommetje op losgelaten. :lol: :lol:[/quote:5c392ab6c5]

  Haha :lol:
 • Als je echt wat terug wilt pesten en je hebt een eigen website:
  http://www.spywareinfo.com/harvest_project/

  Grtz,
 • echt nuttig is het niet wat ik ga zeggen, maar ik moet toch even mijn gal spugen:
  spam is niet te stoppen. de enige manier zou zijn om een filter zo in te stellen, dat alle email verwijderd wordt, behalve die op de white list, die je zelf maakt.
  maar dat heeft natuurlijk een hoop nadelen. spammers gebruiken steeds geavanceerde methoden, en meestal ook geautomatiseerd, dus bouncen zal weinig nut hebben.
  ik heb nog nooit mijn mail adres ook maar ergens achtergelaten, maar na 3 jaar krijg ik toch gemiddeld zo'n 3 spam mails per dag. op de adressen die ik gebruik "voor het internet" is de schade dagelijks zo'n 30 stuks.
  gelukkig las ik op webwereld.nl dat er al een aantal spammers achterhaald zijn, en enorme boetes gekregen hebben.
  laten we hopen, dat er flink gespoord wordt op die spammers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.