Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Antivirusprogramma bij overstap naar Windows XP

Anoniem
Captain_Kansloos
6 antwoorden
 • Wij vragen ons af of bij overstap van Windows 95 of -98 en Windows ME naar Windows XP dezelfde virusscanners gebruikt kunnen worden, of dat voor vrijwel allemaal een andere versie gekocht dient te worden.
  Windows 95, -98 en -ME zitten nl. wat architectuur betreft op één lijn, dus vrijwel alles wat op Windows 95 draaide, werkt doorgaans ook op Windows 98 en -ME. Windows XP is daarentegen een volslagen ander systeem. Maar ik constateer om mij heen dat de meeste software wel upwards compatible is. Dus is mijn vraag: Heeft iemand hier ervaring mee?

  Jan de Boer
 • Voer de compatibliliteitstest uit van je win XP-cd. Deze geef aan welke problemen zich kunnen voordoen met hard- en software.
  Over welke anti-virusprogramma gaat het?
 • Inoculan (Cheyenne) voor Windows 95.

  Jan de Boer
 • [quote:dbe8dd85c4="J. de Boer"]Inoculan (Cheyenne) voor Windows 95.[/quote:dbe8dd85c4]

  Ken ik niet. Ik zou zeggen probeer die compatibiliteitstest maar eens.
 • indien deze niet compatibel lijkt te zijn, kanje altijd eens de gratis virsuscanner AVG uitproberen, ik gebruik deze nu altwee maand en lijkt heel effectief en vertraagd je systeem niet(of toch onmerkbaar).
  laat je iet afschrikken door het woordje gratis, je moet niet denken dat het daarom rommel is, want dat is het zeker niet , deze is te vinden op www.grisoft.com
 • [quote:97be5fc922="rombaft"]indien deze niet compatibel lijkt te zijn, kanje altijd eens de gratis virsuscanner AVG uitproberen, ik gebruik deze nu altwee maand en lijkt heel effectief en vertraagd je systeem niet(of toch onmerkbaar).
  laat je iet afschrikken door het woordje gratis, je moet niet denken dat het daarom rommel is, want dat is het zeker niet , deze is te vinden op www.grisoft.com[/quote:97be5fc922]Van een ander forum:
  [i:97be5fc922]Die van grisoft heb ik naast norton 2003 staan. En ik moet zeggen dat AVG (grisoft) meerdere mogenlijke virussen heeft gemeldt dan Norton????? En zeer gemakkelijk te configureren!![/i:97be5fc922] (met dank aan Hope)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.