Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Irritant probleem

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo allemaal.
  Ik heb weer eens een probleempje.
  Als ik aan het surfen ben op het net. Begint m'n computer mailtjes te versturen. Eerst traag dan steeds frequenter.
  Outlook staat uit, maar krijg van Norton het bericht, dat hij uitgaande berichten scand. Daarna het volgende bericht.:

  Norton AntiVirus kon uw e-mailbericht niet verzenden. Omdat de mailserver het bericht heeft geweigerd. 554 delivery error: dd Sorry your message to time@rocketmail.com cannot be deliverd. This account has been disabled or discontiued [#103]. -mta 140.mail.scd.yahoo.com.

  Wanneer ik afsluit met Ctrl,Alt Del krijg ik een melding dat het gaat om Outlook Express Hidden Window.
  M'n eigen N.A.V. en de Tiscali virusScanner kunnen niets vinden.
  Als ik m'n ZoneAlert firewall hoog zet is het weg, alleen kan m'n dochter niet internetten via ons netwerk. ZA weer naar midium en het probleem begint weer. Om gek van te worden.
  Ook Adware en RegClean vind niets.
  Wie begrijpt dit en kan mij helpen.

  M.v.g Henk :cry:
 • Het is vrijwel zeker een virus. Norton is niet langer betrouwbaar, er zijn virussen die virusscanners kunnen uitschakelen. Probeer eens de PC vanuit Dos te scannen. FProt heeft een gratis dos-scanner.
 • Hoi Brigitte

  Sorry, maar wat is FProt of waar vind ik dat?
  En hoe werkt dat?

  Henk
 • F-Prot is de maker van antivirussoftware. Ze brengen ook een versie uit voor gebruik onder Dos. Dat betekent dat je 'm vanaf CD (ik denk dat ie te groot is voor een diskette) kunt draaien zonder dat Windows actief is. Het grote voordeel hiervan is dat het virus niet wordt gestart door Windows en dus ook niet actief is, waardoor ie makkelijker te verwijderen is. Alleen als je NTFS gebruikt, kun je deze procedure niet zomaar volgen.

  Je vindt het programma op ftp://ftp.f-prot.com/pub/dos/f-prot.zip. Vergeet niet ook de laatste virusdefinitiefs te downloaden op www.f-prot.com ("for application/script viruses and trojans"). Pak het zip-bestand uit, zet de boel op diskette (als dat past) of CD, start de PC op met een opstartdiskette (indien je een CD gebruikt, met CD-rom ondersteuning) en draai het programma.
 • :)
  Bedankt.
  Ik heb het F-prot voor dos gedownload,
  nu even branden en uitproberen.
  + een trail versie voor windows.

  Morgenavond laat ik weten of er wat is gevonden.

  Henk
 • probeer anders ook eens deze http://virusscan.zdnet.be/housecall/virus_zd.asp?land=be online virusscanner, het zou wel hier eens kunnen gaan om het fizzer virus, naar't schijnt een ferme opmars aan het maken hier in europa, indien het dit virus is gebruik dan dit http://www.zdnet.be/downl.cfm?ID=27281 tooltje.
  indien het een ander virus is en je krijgt het er niet af, post uw probleem hier eens, ik heb al veel virussen verwijderd bij vrienden en begin wel zowat hun moeilijke puntjes te kennen.
 • :oops:

  Hoi allemaal

  F-Prot heeft ook niets kunnen vinden.
  Echt balen.
  Ik dacht dat mischien iemand m'n IP adres gebruikt,
  Maar dat kan toch niet want ik heb een goede firewall Z.A.

  Dus terug naar af.
  Als iemand nog een idee heeft?
  Niet schieten is altijd mis

  Groetjes

  Henk & Kathrin
 • [quote:7567d32737="rombaft"]probeer anders ook eens deze http://virusscan.zdnet.be/housecall/virus_zd.asp?land=be online virusscanner, het zou wel hier eens kunnen gaan om het fizzer virus, naar't schijnt een ferme opmars aan het maken hier in europa, indien het dit virus is gebruik dan dit http://www.zdnet.be/downl.cfm?ID=27281 tooltje.
  indien het een ander virus is en je krijgt het er niet af, post uw probleem hier eens, ik heb al veel virussen verwijderd bij vrienden en begin wel zowat hun moeilijke puntjes te kennen.[/quote:7567d32737]


  Houscall was het eerste wat ik altijd probeer.
  Als het mis gaat met N.A.V.2003.
  Zie m'n eerste bericht

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.