Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Poorten dichttimmeren

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik gebruik Sygate Personal Firewall Pro 5.0.
  Als ik poorten bij een website laat scannen om firewall te testen, zie ik dat de poorten 80 (Web), 110 (POP3) en 113 (IDENT) open staan. Ik heb geprobeerd die poorten dicht te timmeren, maar ze blijven open staan.

  Hoe moet ik de bovenstaande poorten dichttimmeren? Ik gebruik geen web- en mailservers. Ik zit achter een router.
 • Poortinfo: zie even naar http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=69227
 • Hierboven schreef ik dat ik geen mail- en webserver draai. Ik zit achter een router en er zijn 2 computers aan een router verbonden. Ik gebruik Windows XP Professional en Sygate Personal Firewall Pro 5.0.
 • De poorten staan niet open op je pc, maar de router heeft deze poorten (misschien standaard) open staan, de poorten moet je dus dicht zetten op je router…..
 • [quote:2d0ed8f131="Computerfreaky"]Ik gebruik Sygate Personal Firewall Pro 5.0.
  Als ik poorten bij een website laat scannen om firewall te testen, zie ik dat de poorten 80 (Web), 110 (POP3) en 113 (IDENT) open staan. Ik heb geprobeerd die poorten dicht te timmeren, maar ze blijven open staan.

  Hoe moet ik de bovenstaande poorten dichttimmeren? Ik gebruik geen web- en mailservers. Ik zit achter een router.[/quote:2d0ed8f131]
  Zijn dit de enige poorten waarop gecheckt wordt?
  Wellicht staan die poorten helemaal niet open? Maar wordt er slechts bedoeld dat je PC een respons heeft gegeven dat de poorten niet openstaan. Die respons zou dit kunnen verklaren. Door die respons weet de andere kant dat er iets achter dat IP adres zit.
 • ik zou die maar niet dichttimmeren als ik jou was, poort 80 is voor het internet (dan zou je niet meer kunnen surfen), die andere is voor email, maar de derde weet ik niet zo..

  in ieder geval, deze 3 niet dichttimmeren.
 • [quote:141ef089a0="nook"]ik zou die maar niet dichttimmeren als ik jou was, poort 80 is voor het internet (dan zou je niet meer kunnen surfen), die andere is voor email, maar de derde weet ik niet zo..

  in ieder geval, deze 3 niet dichttimmeren.[/quote:141ef089a0]

  Je kan ze gerust dichttimmeren. Poort 80 is voor een webserver en poort 110 is voor een mailserver, je webclient (browser) en je mailclient (emailprogramma) gebruiken een hoge poort (boven de 1024).
  Hoe het zit met poort 113 weet ik niet.
 • bij mij zijn idd ook alle ports dicht en stealthed …..

  maar op de website van sygate staat ook gewoon hoe je dat met die sygate kan doen …

  samen met een paar hele handige testjes ….


  al ben ik ook van mening dat je op de router je ports dicht moet gooien …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.