Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Udp, 67, 68, -, BLOCKED,

Anoniem
sjouken
2 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Op mij netwerk thuis hebben alle pc`s een vast ipnummer. Behalve dan de netwerkkaart die zijn dhcp van de internetprovider krijgt.

  Nu kom ik op de isa server in de logs veelvuldig dit tegen:
  6/23/2003, 19:05:17, 10.114.128.1, 255.255.255.255, Udp, 67, 68, -, BLOCKED, mijn externe ipnummer.

  Op zich mooi maar er is volgens mij een service actief op me bak die de requests doet. Ik heb alleen een dhcp client draaien wat nodig is voor het verkrijgen van een ip van de provider, geen dhcp server.

  Heeft iemand enig idee welke service hier voor verantwoordelijk is. Nu ik zit te typen denk denk, kan het me kabelmodem zijn? Ik weet dat dat ding dhcp kan?

  Alvast bedankt.
 • Waarschijnlijk is dit je eigen DHCP-client. UDP poorten 67 en 68 zijn voor de services BOOTP (Voorloper DHCP) en DHCP. In mijn zoektocht voor jouw kennis ('K kan er zelf natuurlijk ook alleen maar beter van worden.. :wink:) kwam ik dit artikel tegen. Tis welliswaar voor FreeBSD bedoeld, maar de uitleg over DHCP is prima gerelateerd aan jouw probleem (heel interessant!!). Hier een stukkie:[quote:8452f93641]However, this time they will not be addressed to a particular DHCP server, but will instead be sent to the broadcast address of 255.255.255.255 in the hope that any DHCP server will respond.[/quote:8452f93641]Kort gesproken houdt het in dat je DHCP-client geen renew direkt naar de DHCP-server van internet-provider kan doen, omdat poort 68 wordt geblokkeerd. Hierna zal je DHCP-client een broadcast versturen om bij welke DHCP-server dan ook een lease te kunnen verkrijgen. Maar ook dat lukt natuurlijk niet.

  Oplossing zal dus waarschijnlijk zijn om de poort gewoon open te zetten… Wel vreemd dus dattie DHCP-client initieel wel een IP-adres toegewezen krijgt. Dan is de firewall waarschijnlijk nog niet actief?

  Greetz!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.