Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Kazaa media desktop 2.5

Anoniem
FoXiERotjEknoR
9 antwoorden
 • zit er in deze nieuwe versie nog spyware???
 • Als je hem download bij Kazaa of bij download.com, dan zit er volgens eigen zeggen geen spyware in.
  Kijk ook even op onderstaande link.

  http://www.kazaa.com/us/privacy/nospyware_policy.htm
 • Volgens onderstaande link heeft kazaa 2.5 nog steeds spyware

  http://www.zdnet.nl/downl.cfm?id=28522
 • Zo zie je maar weer, op hun eigen site zetten ze neer dat ze onze privacy respecteren en daardoor bevat het geen spyware, maar ondertussen.
  Tot zover onze privacy dus.
 • Dus gewoon ff zoeken naar Kazaa Lite 2.4. Die is deze week uitgekoemn er werkt perfect en is 100% spyware vrij.
 • [quote:3d9ababd48="De huismeester"]Zo zie je maar weer, op hun eigen site zetten ze neer dat ze onze privacy respecteren en daardoor bevat het geen spyware, maar ondertussen.
  Tot zover onze privacy dus.[/quote:3d9ababd48]

  Ze gebruiken een wat ruimere definitie van spyware dan de meeste mensen. Meestal wordt onder spyware alle software verstaan die ongewenst/ongemerkt wordt meegeinstalleerd. Kazaa hanteert een definitie waarbij onder spyware alleen progjes worden verstaan die info over de gebruiker doorsturen. Volgens die definitie vallen progjes die alleen maar banners op je scherm toveren niet onder spyware. :evil:
 • De progjes die alleen maar banners op je scherm toveren zijn Add ware en geen spyware, daarin kan ik kazaa dus gelijk geven dat ze geen spyware meeleveren, en addware is eigenlijk onoverkomelijk bij een gratis dienst. Er moet toch betaald worden voor de ontwikkeling van het product en voor de webspace.

  /edit
  spelfout
 • Ik vindt het ook een beetje taalkundig mierengen**k van kazaa om te zeggen dat er geen spyware inzit. Het verschil tussen adware en spyware is voor de meeste gebruikers niet helder. Verder denk ik dat de adware in de praktijk veel meer irritatie oproept omdat je hier duidelijk wat van merkt door bv. pop-up's e.d.

  Uiteraard zijn ze vrij om een en ander mee te leveren, vermeldt dan niet alleen dat het spyware vrij is maar ook dat er wel adware inzit.
 • Soms zie je ook een vermenging van de twee. Je surft naar een site over vakantiereizen en ineens krijg je ads van reisbureau's voor je kiezen. Rara …. Vandaar dat ik adware net zo kwalijk vind als spyware.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.